Foto: Publicitātes foto
Pagājušajā nedēļas nogalē Jaunpilī sākās Baltijas ziemas čempionāts loka šaušanā un tas turpināsies šajā nedēļas nogalē Ventspilī, jo, jateicoties loka šaušanas popularitātes pieaugumam pēdējos gados, meistarsacīkstes tiek rīkotas divās daļās – FITA (Starptautiskā Loka šaušanas federācija) un IFAA (Starptautiskā Apvidus loka šaušanas asociācija) sistēmas lokšāvējiem atsevišķi, informē Latvijas Loka šaušanas federācijas preses dienests.

Jaunpilī sacensībās piedalījās 52 sportisti un Baltijas čempionu titulus IFAA sistēmā LB klasē sievietēm izcīnīja krieviete Diāna Habibuļina un lietuvietis Arnoldas Jurgaitis vīriešu konkurencē.

Savukārt šajā nedēļas nogalē Ventspilī, Ventspils olimpiskajā centrā, norisināsies sacensības olimpiskā un kompaktloka klasēs sievietēm un vīriešiem. Uz sacensībām ir pieteikušies gandrīz 80 sportisti no visām trijām Baltijas valstīm. Sestdien paredzēta kvalifikācija no divu veidu distancēm - 18 un 25 metri, bet svētdienas rītā pusfināla cīņas un fināli par čempionu tituliem.

Arī jaunajiem lokšāvējiem svētdien Ventspilī būs iespēja sacensties sev atbilstošā konkurencē sacensību sērijas "Mani pirmie starti" 2011. gada pirmajā posmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!