Foto: AFP/Scanpix
Latvijas maratona skrējēja Ilona Marhele svētdien Roterdamas maratonā izpildīja šī gada Londonas olimpisko spēļu B normatīvu, tomēr tas viņai vēl negarantē vietu gaidāmajās sacensībās, portālam "Delfi" skaidroja Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) pārstāve Marita Vilciņa.

Šobrīd olimpiskos normatīvus izpildījuši 22 sportisti. Paredzams, ka Latvijas olimpiešu skaits vēl pieaugs, jo kvalifikācijas sacensības vēl norisinās vai norisināsies džudo, pludmales volejbolā, BMX riteņbraukšanā, vieglatlētikā, modernajā pieccīņā, cīņas sporta veidos, smaiļošanā un kanoe airēšanā, peldēšanā, paukošanā, tenisā, airēšanā, boksā, burāšanā un galda tenisā.

B normatīvu maratonā izpildījusi arī Dace Lina, bet ar B normatīvu šajā disciplīnā var startēt tikai viens sportists. Tāda pati situācija ir arī 20 kilometru soļošanā, kur B normatīvu izpildījušas Agnese Pastare un Anita Kažemāka. To, kura no sportistēm piedalīsies olimpiādē nosaka Latvijas Vieglatlētikas savienības pirms sezonas noteiktie kritēriji.

Savukārt Latvijas jaunais svarcēlājs Artūrs Plēsnieks, kurš sestdien Turcijā izcīnīja piekto vietu Eiropas čempionātā svara kategorijā līdz 105 kilogramiem, vēl nav garantējis sev vietu olimpiādē. Lai arī par karjeras beigšanu paziņojis Latvijas titulētākais svarcēlājs Viktors Ščerbatihs, tas vēl Plēsnieku nepadara par olimpieti. Olimpisko spēļu svarcelšanas sacensību dalībniekus nosaka rangs, bet Eiropas čempionātā sasniegtais rezultāts viņam vēl rangā neļauj pakāpties tik augstu, lai viņš būtu starp olimpisko spēļu dalībniekiem. Rangs noslēgsies 31.maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!