Foto: LETA

Latvijas Nacionālās sporta padomes vadību turpmāk pārņems Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V), lai nodrošinātu labāku padomes lēmumu sasaisti ar budžeta lēmumi

To pēc tikšanās ar Latvijas Komandu sporta spēļu asociāciju žurnālistiem apliecināja premjers. Līdz šim padomi vadīja izglītības un zinātnes ministrs.

Dombrovskis apliecināja, ka tiks precizēta arī piedāvāta Izglītības un zinātnes ministrijas struktūras reforma, paredzot sportam atsevišķu departamentu, lai būtu skaidra institūcija, kurā vērsties ar tām problēmām, kas sportam ir aktuālas.

Tikšanās laikā arī panākta vienošanās, ka asociācija valdības vadītājam iesniegs priekšlikumus par nepieciešamo finansējumu neatliekamajiem sporta pasākumiem. Savukārt turpmākajiem gadiem panākta vienošanās veidot atsevišķu budžeta programmu sporta spēlēm, lai novērstu savstarpēju konkurenci starp komandu sporta veidiem un pārējiem sporta veidiem.

Tāpat atsevišķs budžets tiks paredzēts nacionālās nozīmes sporta pasākumiem, lai kāda liela čempionāta rīkošanas gadījumā Latvijā nerastos finansējuma problēmas citām sporta asociācijām.

Puses arī vienojušās, ka šogad tiks sākti projektēšanas darbi diviem lieliem sporta objektiem - Murjāņu sporta ģimnāzijai un Siguldas kamaniņu trasei.

Savukārt Latvijas Komandu sporta spēļu asociācijas vadītājs Edgars Štelmahers pauda prieku, ka tā beidzot ir sadzirdēta valdības vadītāja līmenī, un pastāstīja, tuvākajā laikā premjeram tikšot iesniegti konkrēti priekšlikumi par nepieciešamo finansējumu, kas nepieciešams sportam turpmākajiem gadiem.

Štelmahers pozitīvi novērtēja Nacionālās sporta padomes nonākšanu premjera vadībā, jo tas uzlabošot līdzšinējo sadarbību.

Kā ziņots, Štelmahers šodien intervijā žurnālam "Lietišķā Diena" uzsvēris, ka valstij nerūp sporta attīstība.

"Galvenā problēma ir tajā, ka naudas nav. Un tās nav tieši tāpēc, ka nav valsts institūcijas, reālu cilvēku, kuri rūpētos par sportu un attiecīgos jautājumus risinātu. Valsts pusē nav cilvēku, ar ko reāli runāt par šiem jautājumiem. Ir izglītības ministrs, kura pakļautībā it kā atrodas sporta nozare, bet visas sarunas ar viņu ir monologi, nevis dialogi," norāda Štelmahers.

Viņš akcentē, ka valsts likumos patlaban nav noteikts, ko un kādā apmērā var finansēt valsts uzņēmumi. Tāpēc visi finansējumi sportam, kas tiek saņemti no valsts uzņēmumiem, ir labas lobēšanas sekas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!