Foto: LETA
Par jauno Latvijas Olimpiešu kluba prezidentu sestdien notikušajā kopsapulcē vienbalsīgi ievēlēts līdzšinējais kluba valdes loceklis un viceprezidents Raimonds Bergmanis, informēja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Ilze Āķe-Vīksne.

Bergmanis kluba prezidenta pienākumus pildīs turpmākos četrus gadus.

Kopsapulcē citi kandidāti uz prezidenta posteni netika izvirzīti. Tāpat tika ievēlēti astoņi jauni kluba valdes locekļi.

Iepriekš Latvijas Olimpiešu kluba prezidentes pienākumus pildīja aizsaulē aizgājusī pirmā Latvijas olimpiskā čempione Inese Jaunzeme, tāpēc bija nepieciešams organizēt jaunas vēlēšanas.

Kopš 1999.gada vadot Latvijas Olimpiešu klubu tā prezidentes amatā Jaunzemes galvenais mērķis bija radīt olimpiešiem ģimenes sajūtu, rūpējoties par visiem olimpiešiem, par nemitīgu sevis pilnveidošanu, pārstāvot olimpiskās vērtības un to popularizēšanu jauniešu vidū.

Sekojot Starptautiskās Olimpiskās (SOK) komitejas aicinājumam, Latvijas Olimpiešu klubs Jaunzemes vadībā aizsāka pašlaik jau ļoti plaši atzīto Latvijas sakopšanas talku kustību, kas pārvērtusies par Lielo talku.

Kā ziņots, Jaunzeme ir Latvijas pirmā olimpiskā čempione, kura pirms 55 gadiem - olimpiskajās spēlēs Melburnā 1956.gada 28.novembrī uzvarēja šķēpa mešanas sacensībās un ieguva zelta medaļu.

Savukārt Bergmanis kā svarcēlājs piedalījies trijās olimpiskajās spēlēs, bet lielākos sportiskos laurus plūcis kā Latvijas vadošais spēkavīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!