Šī gada 9.decembrī Rīgā ar Ziemeļamerikas labāko hokejistu spēli pret Latvijas čempioniem — hokeja komandu „Rīga 2000” tiks atklāta „Pasaules zvaigžņu tūre”. Tādas hokeja zvaigznes kā Martins Brodērs, Dominiks Hašeks, Sergejs Fjodorovs, Robs Bleiks un Tajs Domi, un citi līdz decembra beigām dosies izbraukuma spēlēs pa septiņām Eiropas valstīm.
„Spēle ar „Rīga 2000” komandu neapšaubāmi kļūs par vienu no nozīmīgākajiem Latvijas hokeja dzīves notikumiem, jo tik lielā skaitā un tik augsta ranga hokeja zvaigznes Rīgā vienlaicīgi nav spēlējušas,” pirmdien preses konferencē Rīgā pauda hokeja kluba „Rīga 2000” prezidents un pasākuma galvenais organizators Rīgā Viesturs Koziols.

„”Pasaules zvaigžņu tūre” tiek rīkota, izmantojot lokauta laiku. Līdzīgs precedents bija pirms desmit gadiem, kad lokauta laikā tika rīkota Veina Grecka tūre. Šīs tūres galvenais mērķis ir pievērst lielāku uzmanību hokeja popularizēšanai,” stāstīja kompānijas „IMG” komandu sporta nodaļas klientu menedžeris Pīters Verners.

„Ņemot vērā novembra skumjo traģēdiju, spēle Rīgā būs īpašs veltījums viņsaulē aizgājušajam Sergejam Žoltokam,” informēja V.Koziols. Pasaules zvaigžņu komandas spēlētāju vidū ir gan bijušie S.Žoltoka kolēģi, gan viņa draugi, tāpēc Rīgas vizītes ietvaros hokejisti, godinot zemes klēpī guldīto komandas biedru S.Žoltoku, apmeklēs viņa kapavietu.

Latvijas galvaspilsētā hokeja zvaigžņu vizītes ietvaros paredzēts rīkot arī vairākus hokeja popularizēšanai veltītus pasākumus. Kā pavēstīja V.Koziols, Rīgas spēles organizatori sniegs iespēju arī 150 jauniešiem, kuru hokeja komandas pērn ieguva čempionu titulus, slavenību spēli pret „Rīga 2000” vērot bez maksas.

„Esam priecīgi hokeja zvaigžņu komandu uzņemt Rīgā. Latvijas galvaspilsētai tas ir gods un izaicinājums pirms Pasaules hokeja čempionāta norises pierādīt, cik ļoti mēs mīlam hokeju un ka varam augstā līmenī noorganizēt šādu zvaigžņu uzņemšanu,” organizatoriem atzinis Rīgas mērs Gundars Bojārs. Rīgas dome ir kļuvusi par vienu no spēles atbalstītājiem.

V.Koziols norādīja, ka „šīs spēles organizēšana Rīgā nav viegls pasākums, jo šāda veida pasākuma organizatoriskās izmaksas un prasības ir augstas.” Tā kā galvenie pasākuma ienākumi tiks gūti no biļešu pārdošanas, spēles organizatori skatītājus lūdz saprotoši izturēties pret noteiktajām biļešu cenām — cena sēdvietām Rīgas Sporta pilī būs sākot no 20 Ls līdz 100 Ls. Hokeja fani varēs apmeklēt arī vairākus pasākumus, kuru ietvaros viņi varēs tikties ar ārzemju spēlētājiem.

„IMG” ir pavēstījusi, ka pirms došanās uz pirmo Eiropas tūres spēli Rīgā, pasaules zvaigžņu komanda, kuru veido aptuveni 20 slaveni Ziemeļamerikas hokejisti, 7.decembrī tiksies kopīgā draudzīgā spēlē Toronto, Kanādā. „Mēs uzskatām, ka šī tūre ir lieliska iespēja uzmundrināt hokeja fanus un veltīt laiku labdarībai,” paudis Martins Brodērs, viens no pasaules labākajiem vārtsargiem un „Pasaules zvaigžņu tūres” organizatoriem.

Daļa no tūres ienākumiem tiks ziedota NHLPA (spēlētāju apvienība Ziemeļamerikā) labdarības programmai „Mērķi un Sapņi”, ar kuras palīdzību visā pasaulē mazturīgiem bērniem tiek dota iespēja spēlēt hokeju.

Kopš NHLPA programmas „Mērķi un Sapņi” uzsākšanas 1999.gadā hokeja programmu atbalstam ir ziedoti vairāk kā 15 miljoni ASV dolāru, nodrošinot vairākus tūkstošus bērnu ar pilnu hokeja ekipējumu, finansējot vietējo arēnu atjaunošanu un hokeja atbalsta programmas.

Biļetes uz „Pasaules zvaigžņu tūres” spēli Rīgas Sporta pilī 9.decembrī, plkst.19.30, no 15.novembra var iegādāties „Biļešu paradīzes” kasēs — t/c „Centrs”, „Mols”, „Maxima”, lielveikalos „SKY” un Latvijas Nacionālajā teātrī (informācijai www.bbb.lv).

„Pasaules zvaigžņu tūres” grafiks:

7.decembris — treniņš Toronto
9.decembris — Pasaules zvaigznes pret „Rīga 2000”; Rīga, Latvija
11.decembris — Pasaules zvaigznes pret Krievijas izlasi; Maskava, Krievija
12.decembris — Pasaules zvaigznes pret Krievijas Superlīgas izlasi; Sanktpēterburga, Krievija
13.decembris — Pasaules zvaigznes pret Slovākijas izlasi; Bratislava, Slovākija
15.decembris — Pasaules zvaigznes pret „Bern”; Berne, Šveice
16.decembris — Pasaules zvaigznes pret „Farjestads”; Karlštade, Zviedrija
17.decembris — Pasaules zvaigznes pret „HV 71”; Jenčepinga, Zviedrija
19.decembris — Pasaules zvaigznes pret HK „Linčepinga”; Linčepinga, Zviedrija
21.decembris — Pasaules zvaigznes pret Norvēģijas izlasi; Oslo, Norvēģija
22.decembris — Pasaules zvaigznes pret Polijas izlasi; Katovice, Polija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!