Foto: F64
Peldētājs Romans Miloslavskis pēc ziemā gūtās traumas vēl nejūtas pilnībā atguvis sportisko formu, tādēļ vēlāk jūlijā nestartēs pasaules čempionātā Ķīnā, bet turpinās gatavoties 2012.gada Londonas Olimpiskajām spēlēm, informē Latvijas Peldēšanas federācijā (LPF).

Miloslavskis ir izpildījis noteiktos kritērijus, kas viņam ļautu piedalīties pasaules čempionātā, tomēr sportists pēc rokas pirksta lūzuma vēl nejūtas pietiekami pārliecinoši, tādēļ no brauciena uz Šanhaju atteicās. Arī Andrejs Dūda izvēlējās pasaules čempionātā nepiedalīties, par galveno mērķi izvirzot veiksmīgu startu Olimpiskajās spēlēs un kvalificēšanos dalībai tajās.

Latviju pasaules čempionātā pārstāvēs trīs peldētāji - Gabriela Ņikitina, Ivars Akmentiņš un Uvis Kalniņš, plāno LPF. Ņikitinai paredzēts peldēt 50 metrus brīvajā stilā un tauriņstilā, ASV studentu sportā pieredzi guvušais Akmentiņš izmēģinās spēkus 50 metros un 100 metros brīvajā stilā, savukārt Eiropas junioru čempionāta bronzas medaļnieks Kalniņš plānojis peldēt 100 metrus un 200 metrus brīvajā stilā. Līdz peldēšanas sacensību pirmajai starta dienai Šanhajā - 24.jūlijam - plānoto distanču programmā Latvijas trijotnei gan esot iespējamas izmaiņas.

Pasaules čempionāts ūdens sporta veidos Šanhajā sāksies piektdien, 15.jūlijā, taču peldētāji cīņas sāks tikai nākamās nedēļas beigās.

Miloslavskis un Dūda no pašreizējiem Latvijas peldētājiem ir pieredzējušākie olimpieši, kuri startējuši 2004.gada Olimpiskajās spēlēs Atēnās un 2008.gada olimpiādē Pekinā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!