Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas smagā svara bokseris Vitālijs Kļičko sestdien pēc punktiem pieveica sevi izaicinājušo britu Dereku Čisoru, aizstāvot pasaules čempiona jostu Pasaules Boksa padomes (WBC) versijā.

Pēc cīņas no trijiem tiesnešiem viens atvēlēja Kļičko uzvaru ar rezultātu 119:111, bet divi - ar 118:110.

Gandrīz visu cīņu pārsvars bija 40 gadus vecajam ukrainim, kurš pārliecinoši kontrolēja notikumus ringā un neļāva savam pretiniekam izvērsties. Savukārt 28 gadus vecais Čisora cīņas gaitā tikai retu reizi veica kādu labu uzbrukumu, tomēr visi viņa sitieni mērķi nesasniedza.


Pēc cīņas notika arī kāds nepatīkams incidents. Čisora, nespējot samierināties ar zaudējumu, ar ūdeni iespļāva sejā Vitālija jaunākajam brālim Vladimiram.

Tāpat Čisoras komanda jau paspējusi pieprasīt revanša cīņu ar Vitāliju Kļičko, taču pagaidām nav zināms, vai ukrainis to apstiprinās.

Čisora profesionālajā boksā iesaistījās 2007.gadā. 2010.gada maijā viņš ieguva Britu smagā svara titulu, kad otrajā raundā pieveica Deniju Viliamsu. Savukārt 2010.gada septembrī viņš veiksmīgi nosargāja titulu cīņā ar Semu Sekstonu.

Savas profesionālās karjeras laikā Čisora tagad aizvadījis 18 cīņas, kurās izcīnījis 15 uzvaras, no kurām deviņas uzvarētas ar nokautu.

2010.gada nogalē Čisoram bija paredzēta cīņa ar Vladimiru Kļičko, tomēr ukraiņa traumas dēļ tā tika atcelta.

Savukārt Vitālijs Kļičko karjeras laikā ticis pie 40 uzvarām ar nokautu, bet WBC čempiona jostu viņš nav zaudējis jau kopš 2008.gada.

Kopumā 46 karjeras cīņās ukrainis ticis pie 44 panākumiem. Profesionāli Vitālijs Kļičko cīnās jau kopš 1999.gada.

Jau vēstīts, ka pagājušā gada oktobrī Vitālijs Kličko izteicās, ka līdz punkta pielikšanai profesionālā sportista gaitām ringā dosies vēl tikai vienu vai divas reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!