Foto: LETA

Nākamās nedēļas nogalē paredzētajā Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ģenerālās asamblejas pārskata-vēlēšanu sesijā par LOK prezidenta amatu cīnīsies pašreizējais prezidents Aldons Vrubļevskis un Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas prezidents Jānis Kols.

Piektdien – 14.septembrī, noslēgusies Olimpisko sporta veidu federāciju pieteikumu iesniegšana, izvirzot kandidātus ievēlēšanai par Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) individuālajiem locekļiem, LOK prezidentu, ģenerālsekretāru vai izpildkomitejas locekli.

LOK prezidenta amatam izvirzīti divi kandidāti, līdzšinējais LOK prezidents Aldons Vrubļevskis un Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas prezidents Jānis Kols. Abi LOK prezidenta kandidāti ir apliecinājusi savu gatavību kandidēt un ievēlēšanas gadījumā pildīt uzliktos darba pienākumus.

Savukārt LOK ģenerālsekretāra amatam izvirzīti trīs kandidāti – Olimpiskais vicečempions Žoržs Tikmers, SIA "Sportlat" valdes priekšsēdētājs Gundars Upenieks un Latvijas Ūdens motosporta federācijas valdes priekšsēdētājs Modris Kalnciems.

Savas tiesības pieteikt LOK amata kandidātus izmantojušas 33 Olimpisko sporta veidu federācijas no 34 Olimpiskajām federācijām.

Jau ziņots, ka nākamo piektdien – 21.septembrī, notiks Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) Ģenerālās asamblejas pārskata - vēlēšanu sesija, kurā tiks ievēlēts LOK sastāvs un vadība.

Asamblejas darba kārtībā būs arī pārskats par LOK darbību no 2009. līdz 2012.gadam un XXX Olimpiādes spēlēm Londonā.

Pēc LOK darbības atjaunošanas 1988.gadā tai bijuši divi prezidenti, no 1988. līdz 2004.gadam LOK prezidents Vilnis Baltiņš (amatā 4 termiņus); no 2004.gada LOK prezidents ir Aldons Vrubļevskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!