Foto: LETA
Pēc viesošanās pie Valsts prezidenta Valda Zatlera 18.februārī Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Žaks Roge viesojās Latvijas Olimpiskajā komitejā (LOK), kur kopā ar kundzi Anni Rogi ar klusuma brīdi pieminēja nedēļas nogalē mūžībā aizgājušo Latvijas pirmo Olimpisko čempioni Inesi Jaunzemi, portālu "Delfi" informē LOK pārstāvji.

Foto galerija

Pēc tam SOK prezidentam notika sirsnīga tikšanās ar leģendāro basketbolisti Uļjanu Semjonovu, kura šobrīd vada Latvijas Olimpiešu sociālo fondu. Žaku Rogi un Semjonovu vieno 1976.gadā Monreālā notikušās Olimpiskās spēles, kurās mūsu Uļa kļuva par Olimpisko spēļu čempioni basketbolā, bet Roge piedalījās burāšanas sacensībās Beļģijas nacionālās komandas sastāvā.

Semjonova iepazīstināja Rogi ar viņas vadītā fonda sociālā atbalsta programmām sporta veterāniem un olimpiešiem, kuras SOK prezidents augstu novērtēja.

Viesojoties LOK, Roge iepazinās arī ar LOK darba kolektīvu un uzsvēra nacionālo Olimpisko komiteju lomu sporta neatkarības aizstāvēšanā un sporta interešu pārstāvēšanā attiecībās ar valsts iestādēm un masu medijiem, kā arī norādīja, ka LOK ir bijusi konsekventa un drosmīga Olimpisko vērtību paudēja Latvijā.

Ar LOK prezidentu Aldoni Vrubļevski un ģenerālsekretāru Einaru Fogeli notika saruna par LOK darbību Latvijā un Starptautiskajā olimpiskajā kustībā, apspriežot SOK programmas "Olimpiskā Solidaritāte" aktualitātes un projektus, kuros piedalās LOK.

Jau ziņots, ka trīs dienu darba vizītē (18.-20.februāris) Latvijā ieradies prezidents Žaks Roge, lai tuvāk iepazītu situāciju Latvijas sportā un novērtētu valsts un sabiedrisko organizāciju sadarbību olimpiskās kustības attīstībā.

Vizītes pirmajā dienā Rogem notika arī oficiāla pieņemšana Rīgas pilī pie Valsts prezidenta Valda Zatlera.

Vizītes programmas ietvaros Rogem paredzētas tikšanās arī ar premjeru Valdi Dombrovski un izglītības un zinātnes ministru Rolandu Broku. Notiks arī SOK prezidenta tikšanās ar LOK pārstāvjiem, lai iepazīstinātu augsto viesi ar sporta sabiedrības kopējā darba rezultātiem, vienlaikus apzinot LOK un SOK tālākas sadarbības perspektīvas.

Roge apmeklēs Siguldas kamaniņu un bobsleja trasi, kur noskatīsies Pasaules kausa izcīņas kamaniņu sportā finālposma sacensības komandu stafetē, ņemot vērā, ka komandu stafete pretendē uz iekļaušanu ziemas olimpisko spēļu programmā.

Viesoties Latvijā Rogi uzaicināja Valsts prezidents Valdis Zatlers un Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis, viesojoties SOK mītnē Lozannā 2009.gada aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!