Foto: AFP/Scanpix
Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis Vimbldonas čempionāta vīriešu vienspēļu turnīra pirmās kārtas mačā trešdien ar 3-6, 6-3, 6-7 (12:14), 6-7 (1:7) zaudēja krievam Dmitrijam Tursunovam.

Kā zināms, šī cīņa tika uzsākta otrdien.

Pirmā seta piektajā geimā Gulbim bija lieliska iespēja lauzt pretinieka servi, tomēr pēc vairākām neveiksmēm rezultāts tomēr kļuva 3-2 Tursunova labā, kurš nākamajā geimā pats lauza pretinieka servi, bet geimu vēlāk panāca jau 5-2 savā labā. Vēlāk Gulbis vienu punktu atspēlēja, taču tas viņu neglāba no pārliecinoša zaudējuma pirmajā setā ar rezultātu 3-6.

Otrajā setā Gulbis guva virsroku ar 6-3, taču trešajā setā neprata turpināt veiksmes sēriju, jau pašā tā sākumā nokļūstot zaudētājos ar 0-3. Vēlāk Latvijas pārstāvis prata atgriezt cīņu līdzvērtīgā ritējumā, neveiksmīgo seta sākumu kompensējot devītajā geimā, kad tika lauzta sāncenša serve. Gulbis tādējādi panāca 4-5, bet nākamajā geimā izlīdzināja rezultātu. Šajā brīdī cīņa tika pārtraukta.

Pēc cīņas atsākšanās trešdien nākamos divus geimus uzvarēja servētāji, līdz ar to seta uzvarētāja noteikšanai bija nepieciešams taibreiks. Papildgeimā risinājās ļoti aizraujoša cīņa un Gulbim bija vairākas iespējas to noslēgt savā labā, tomēr Tursunovs allaž atspēlējās un beigās arī izcīnīja uzvaru taibreikā ar 14:12.

Trešais sets kopumā ilga 58 minūtes.

Ceturtā seta sākumā geimus uzvarēja servētāji, bet sestajā geimā Gulbim bija trīs breikbumbas, tomēr Tursunovs tās atspēlēja un rezultāts atkal kļuva līdzīgs 3-3. Turpinājumā uzvarēja servētāji, līdz ar to arī ceturtā seta uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešams taibreiks.

Papildgeimā Tursunovs spēlēja ļoti pārliecinoši un ātri izvirzījās vadībā ar 5:1, bet Gulbis neko nespēja likt pretī šādam Krievijas tenisista sniegumam un bija spiests samierinātie ar zaudējumu gan setā, gan visā cīņā.

Par piedalīšanos pirmajā kārtā Gulbis nopelnīja piecus ATP vienspēļu ranga punktus.

Gulbis ATP vienspēļu rangā šobrīd atrodas 75.pozīcijā, bet Tursunovs ieņem 53.vietu.

Abi tenisisti līdz šim savā starpā bija tikušies divas reizes. 2009.gada Zagrebas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra pirmās kārtas mačā latvietis bija pārāks ar 4-6, 6-4, 6-4, bet pagājušā gada Tokijas "ATP World Tour 500" turnīra pirmajā kārtā Tursunovs uzvarēja ar 6-3, 6-4.

Tāpat Gulbis ar Tursunovu vairakkārt spēlējuši kopā dubultspēļu turnīros, un 2009.gadā viņi pat triumfēja Indianapolisas "ATP World Tour 250" turnīrā.

Vimbldonas turnīra otrajā kārtā Tursunovs tiksies ar austrieti Jirgenu Melceru, kurš izlikts ar 11.numuru. Pirmajā kārtā viņš ar 3-6, 7-6 (7:5), 6-2, 6-2 pārvarēja kolumbieša Alehandro Faljas pretestību.

Kā ziņots, Gulbis elpošanas problēmu dēļ sacensībās nebija piedalījies kopš aprīļa beigām, bet maija beigās piedalījās Nicas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā, aizkļūstot līdz ceturtdaļfinālam.

Vēlāk viņš startēja arī Francijas atklātajā čempionātā, kur latvietis pirmās kārtas mačā ar 1-6, 4-6, 2-6 piekāpās slovēnim Blažam Kavčičam, zaudējot jau sestā "Grand Slam" turnīra pirmajā mačā pēc kārtas, bet aizpagājušajā nedēļā Gulbis Londonas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra pirmās kārtas mačā ar 3-6, 3-6 zaudēja francūzim Adrianam Manarino.

Jau vēstīts, ka zaudējumu sieviešu vienspēļu turnīra pirmās kārtas mačā trešdien piedzīvoja arī Latvijas vadošā tenisiste Anastasija Sevastova, kas ar 1-6, 1-6 pārliecinoši piekāpās vācietei Sabīnei Lisicki.

Latvijas tenisiste piedzīvoja zaudējumu jau septītajā vienspēļu mačā pēc kārtas. Viņa nav spējusi izcīnīt uzvaras kopš marta sākumā notikušā Indianvelsas WTA "Premier" turnīra, bet nākamajos sešos nav pārvarējusi pirmo kārtu.

Sevastova startēs arī Vimbldonas čempionāta dubultspēļu turnīrā. Kopā ar ukrainieti Olgu Savčuku pirmajā kārtā viņas spēkosies ar spānietēm Nuriju Lagosteru Vivesu un Arantu Parru Santonju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!