Foto: EPA/LETA
Austrālijas atklātā tenisa čempionāta astotdaļfinālā piektdien nespēja iekļūt viena no favorītēm Žustīne Enina, bet savainojuma dēļ no sacensībām bija spiesta izstāties amerikāniete Venusa Viljamsa.

Enina, kura pagājušā gadā pēc 20 mēnešu pārtraukuma sensacionāli atgriezās tenisā un tika līdz "Australian Open" finālam, trešās kārtas spēlē ar 4-6, 6-7 (8:10) zaudēja Svetlanai Kuzņecovai. Enina turnīrā bija izlikta ar 11.numuru, bet Kuzņecovai ir 23.numurs.

Tiesa gan, Eninas izstāšanās ir saistīta ar viņas savainojumiem. Pagājušajā gadā Vimbldonas čempionātā viņa guva elkoņa traumu, pēdējos sešus mēnešus neregulāri spēlēja un nebija pilnībā atguvusies vēl no savainojuma.

"Neesmu 100% gatava spēlēt. Es to zināju vēl pirms iziešanas kortā. Pēdējās trīs dienas mani mocīja elkoņa savainojums, taču darīju visu, ko varēju, lai viss būtu kārtībā. Tomēr ar to nepietika," pēc zaudējuma teica Enina.

Tikmēr Venusa Viljamsa, kura bija izlikta ar ceturto numuru, nepabeidza spēli pret turnīra 30.numuru Andrea Petkoviču. Viljamsa nolēma spēli neturpināt jau pēc pirmā zaudētā geima, saprotot, ka iepriekšējā mačā gūtais kājas muskuļa savainojums ir pārāk nopietns.

Atgādinām, ka otrajā kārtā Venusa Viljamsa ar lielām grūtībām pieveica Sandru Zahlavovu, lai gan jau spēles laikā bija guvusi traumu.

Tikmēr astotdaļfinālā piektdien vēl iekļuva Frančeska Skjavone, ķīniete Na Li, Viktorija Azarenka no Baltkrievijas un Marija Šarapova.

Jau ziņots, ka piektdien astotdaļfinālā iekļuva arī Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova, kura tagad nākamajā spēlē tiksies ar pasaules ranga līderi Karolīnu Vozņacki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!