Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas tenisiste Līga Dekmeijere pārī ar ungārieti Āgnešu Sāvaju otrdien Francijas atklātā tenisa čempionāta dubultspēļu turnīra pirmās kārtas mačā ar 7-6 (7:3), 3-6, 6-3 uzvarēja mājinieces Irēnu Pavloviču un Loru Torpu.

Lielu daļu pirmā seta Latvijas un Ungārijas pārim savām pretiniecēm neiznāca izrādīt cienīgu pretestību, jau spēles sākumā ātri nokļūstot pārliecinošās iedzinēju pozīcijas. Septītajā geimā pie rezultāta 5-1 mājinieču labā Dekmeijerei/Sāvajai gan izdevās lauzt pretinieču servi, vēlāk tikt pie vēl viena punkta, bet devītajā geimā smagā un ilgstošā cīņā vēlreiz lauzt pretinieču servi, panākot jau cerīgo 5-4. Uzreiz pēc tam Dekmeijere/Sāvaja panāca neizšķirtu, bet nākamajos divos geimos abi pāri apmainījās iegūtiem punktiem pie pretinieču serves, tādējādi pirmā seta liktenis tika izšķirts taibreikā. Tajā pie uzvaras ar 7:3 tika Latvijas un Ungārijas pāris.

Arī otro setu Dekmeijere/Sāvaja uzsāka nepārliecinoši, jau pašā sākumā zaudējot punktu pie savas serves. Šoreiz viņām nepadevās tik veiksmīga atspēlēšanās kā pirmajā setā, latvietei un ungārietei arī devītajā geimā zaudējot savu servi un tādējādi piekāpjoties ar 3-6.

Izšķirošajā setā abi pāri demonstrēja stabilu un vienmērīgu sniegumu līdz septītajam geimam, kad pretinieču servi lauza Dekmeijere/Sāvaja, panākot 4-3. Nākamajā geimā viņas savu pārsvaru dubultoja, bet devītajā geimā vēlreiz lauza sāncenšu servi, tādējādi izcīnot uzvaru visā mačā.

Dekmeijere pašlaik WTA dubultspēļu rangā ieņem 108.vietu, Sāvaja atrodas 65.pozīcijā, bet Pavloviča un Torpa ieņem attiecīgi 116. un 240.vietu.

Par pirmās kārtas pārvarēšanu Dekmeijere tikusi pie 160 WTA dubultspēļu ranga punktiem.

Dekmeijere iepriekš Francijas atklātā čempionāta dubultspēļu sacensībās tikai reizi sasniegusi otro kārtu.

Otrajā kārtā Dekmeijere/Sāvaja spēkosies ar čehieti Kvetu Peški un slovēnieti Katarinu Srebotņiku, kuras izliktas ar otro numuru, vai taivānieti Kaičeņu Čanu un DĀR tenisisti Šanelu Šēpersu.

Kā ziņots, arī Latvijas labākā tenisiste Anastasija Sevastova startēs dubultspēļu turnīrā, kurā spēlēs pārī ar ukrainieti Olgu Savčuku, pirmajā kārtā spēkojoties ar pieredzējušo japānieti Kimiko Dati-Krumu un ķīnieti Šuai Džanu.

Šobrīd WTA dubultspēļu rangā Sevastova ieņem 205.vietu, bet Savčuka ieņem 78.vietu. Savukārt Date-Kruma un Džana rangā atrodas attiecīgi 109. un 94.pozīcijā.

Sevastova pagājušajā gadā spēja aizkļūt līdz šā turnīra dubultspēļu sacensību otrajai kārtai.

Otrajā kārtā šī pāra uzvarētājas tiksies ar austrālietēm Keisiju Delakvu un Renē Stabsu.

Kā ziņots, vīriešu vienspēļu turnīrā Ernests Gulbis pirmajā kārtā ar 1-6, 4-6, 2-6 piekāpās slovēnim Blažam Kavčičam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!