Foto: EPA/LETA
Par Austrālijas atklātā tenisa čempionāta pirmo finālistu ceturtdien kļuva serbs Novāks Džokovičs, kurš dramatiskā cīņā pieveica izcilo šveicieti Rodžeru Federeru.

Trīs stundu ilgajā cīņā Džokovičs bija pārāks ar 7-6 (7:3), 7-5, 6-4.

Pirmajā setā uzvarētāju nācās noskaidrot "tie break" izspēlē, kurā Džokovičs izmantoja Federera brīža atslābumu un uzvarēja ar 7:3. Otrajā setā Džokovičs zaudēja ar 2-5, tad vienu geimu atspēlēja, bet servēt vajadzēja Federeram. Šveicietis zaudēja savu servi, serbs izlīdzināja rezultātu. bet seta izskaņā Džokovičs vēlreiz lauza Federera servi un uzvarēja setā.

Savukārt trešajā setā jau sākumā Džokovičs lauza Federera servi, šveicietis gan atspēlējās un izlīdzināja rezultātu 4-4. Taču uzreiz Federers zaudēja savu servi, bet desmitajā geimā Džokovičs izmantoja savas serves priekšrocības un triumfēja visā mačā.

"Aizvadīju vienu no labākajiem mačiem pēdējā laikā. Es izmantoju savas iespējas. Otrajā setā es zaudēju ar 2-5.... Ja būtu zaudējis setu, tikai Dievs zina, kā mačs būtu virzījies tālāk," uzreiz pēc uzvaras intervijā kortā teica Džokovičs.

Tagad finālā Džokovičs tiksies ar Endiju Mareju vai Davidu Ferreru, kuri pusfināla maču aizvadīs piektdien.

Federers ar Džokoviču līdz šim savā starpā bija tikušies 19 reizes un rezultāts savstarpējos mačos bija 13:6 šveicieša labā. Melburnas kortos tenisistu ceļi līdz šim bija krustojušies divas reizes. 2007.gadā ar 6-2, 7-5, 6-3 uzvarēja Federers, bet nākamajā gadā Džokovičs revanšējās ar 7-5, 6-3, 7-6 (7:5) un pēc tam triumfēja "Australian Open", kas līdz šim ir serba vienīgais panākums "Grand Slam" turnīros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!