Foto: AFP/Scanpix
Uzvaru Vimbldonas tenisa čempionāta vīriešu vienspēļu turnīra pusfinālā piektdien izcīnīja ATP ranga vicelīderis serbs Novāks Džokovičs, tādējādi pirmo reizi karjerā sasniedzot turnīra finālu.

Tāpat pēc šīs uzvaras kļuvis skaidrs, ka Džokovičs nākamajā ATP pasaules rangā apsteigs spāni Rafaelu Nadalu, pirmo reizi kļūstot par ranga līderi.

Pusfinālā Džokovičs ar 7-6 (7:4), 6-2, 6-7 (11:9) uzvarēja francūzi Žo Vilfrīdu Tsongu, kas izlikts ar 12.numuru.

Šī būs pirmā reizi pēdējo septiņu gadu laikā, kad ranga pirmo vietu neieņems Nadals vai šveicietis Rodžers Federers.

Finālā Džokovičs tiksies ar Nadala un brita Endija Mareja, kas izlikts ar ceturto numuru, pāra uzvarētāju.

Jau ziņots, ka ceturtdaļfinālā Džokovičs ar 6-2, 3-6, 6-3, 7-5 uzvarēja amerikāni Mārdiju Fišu, kurš bija izlikts ar desmito numuru, bet Tsonga ar 3-6, 6-7 (3:7), 6-4, 6-4, 6-4 negaidīti pārspēja Federeru.

Šis Džokovičam ir pirmais turnīrs kopš Francijas atklātā čempionāta, kurā viņš sasniedza pusfinālu. Tajā Federers pārtrauca serba iespaidīgo uzvaru sēriju. Tās ietvaros viņš šogad uzvarēja 41 spēlē pēc kārtas, bet kopumā viņa uzvaru sērija sasniedza 43 mačus.

Džokovičs tikai par trijām uzvarām atpalika no visu laiku garākās uzvaru sērijas, kas pieder argentīnietim Giljermo Vilasam, bet par vienu no 42 uzvaru sērijas sezonas sākumā, ko 1984.gadā sasniedza Džons Makinrojs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!