Foto: AFP/Scanpix

Francijas atklātā tenisa čempionāta finālu piektdien sasniedza arī ATP ranga līderis Novāks Džokovičs, pietuvojoties savam mērķim kļūt par trešo tenisistu vēsturē, kurš vienlaicīgi ir visu četru "Grand Slam" turnīru uzvarētāja titulu īpašnieks.

Pusfināla spēlē Džokovičs ar rezultātu 6-4, 7-5, 6-3 pieveica sacensību trešo numuru Rodžeru Federeru no Šveices. Šī ir pirmā reize, kad Džokovičs iekļuvis Parīzes sacensību finālā.

Finālā Džokoviču sagaida spēkošanās ar seškārtējo sacensību čempionu Rafaelu Nadalu, kurš piektdien ļoti pārliecinoši ar 6-2, 6-2, 6-1 pieveica savu tautieti Davidu Ferreru.

Sacensību pirmajā setā Ferrers spēja turēties līdzi pretiniekam līdz 2-2, bet turpinājumā Nadals uzvarēja nākamajos četros šī seta geimos. Otrajā un trešajā setā Nadals jau sākumā spēja lauzt sava pretinieka servi, neļaujot viņam nopietni pretendēt uz uzvaru.

Šī kļuva par pārliecinošāko uzvaru Francijas atklātā čempionāta pusfinālā kopš 1986.gada, kad Ivans Lendls ar 6-2, 6-1, 6-0 pārspēja Johanu Krieku.

Ja Nadals triumfēs šajā turnīrā, viņš iegūs 11. "Grand Slam" titulu, panākot Bjernu Borgu un Rodu Leiveru. Tāpat viņš ar septīto Francijas atklātā čempionāta titulu apsteigs Borgu.

Spānis iekļuva piektajā "Grand Slam" turnīra finālā pēc kārtas.

Nadals pretendē uz pirmā septiņkārtējā čempiona titulu. Parīzes sacensībās savas karjeras laikā viņš tagad uzvarējis 51 no 52 aizvadītajiem mačiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!