Foto: AFP/Scanpix
Leģendārā tenisista Džona Makinroja rekordu sezonas sākumā pēc kārtas uzvarēto spēļu ziņā pirmdien atkārtoja serbs Novāks Džokovičs, kurš iekļuva Francijas atklātā čempionāta pusfinālā.

"French open" ceturtdaļfinālā Džokovičam tika ieskaitīta uzvara pār itāli Fabio Fonjīni, kurš pirmdien no turnīra izstājās traumas dēļ. Fonjīni tikai svētdienas vakarā ar lielām grūtībām piecu setu un četrarpus stundu ilgā cīņā ar 4-6, 6-4, 3-6, 6-3, 11-9 pieveica spāni Alverto Montanjesu.

"Man tas bija smags lēmums, jo šis man ir pirmais "Grand Slam" turnīrs," teica Fonjīni, kurš ir pirmais itālis, kuram kopš 1995.gada izdevās tikt līdz "Franch open" ceturtdaļfinālam. "Pagājušajā naktī es raudāju. Jā, man sniedza palīdzību, tomēr esmu nolēmis izstāties. Šorīt man bija vēl viena pārbaude, pēc kuras kļuva skaidri zināms, ka spēlēšana tikai pastiprinātu kreisā augšstilba muskuļa savainojumu. Tas ir sports, tas ir teniss."

Džokovičam tagad būs vairāku diena pauze, kamēr viņš uzzinās savu pretinieku "French open" pusfinālā. Svētdien netika pabeigta Gēla Monfīla un Davida Ferera astotdaļfināla spēle, kuras uzvarētājs ceturtdaļfinālā tiksies ar Rodžeru Federeru. Un tikai šīs spēles uzvarētājs kļūs par Džokoviča pretinieku pusfinālā.

Līdz ar Fonjīni izstāšanos Džokovičam tagad ir 43 uzvaras pēc kārtas un 41 uzvara šajā sezonā, kas ir 1984.gada Makinroja sasniegtā rekorda atkārtojums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!