Foto: stock.xchng
Pirmo reizi karjerā Francijas atklātajā tenisa čempionātā svētdien triumfēja šveicietis Rodžers Federers, kurš tādējādi izcīnija 14.uzvaru „Grand Slam” turnīros un atkārtoja leģendārā Pīta Samprasa rekordu.

„French Open” finālā izcilais šveicietis ar 6-1, 7-6 (7:1), 6-4 pieveica lielāko sensāciju autoru zviedru Robinu Sēderlingu.

Līdz ar šo panākumu Federers ir pievienojies izcilo tenisistu skaitam, kuri izcīnījuši „Grand Slam” – uzvaras visos četros lielākajos turnīros. Līdz šim to bija paveikuši Freds Perijs, Dons Badžs, Rods Leivers, Rojs Emersons un Andrē Agasi.

„French open” finālā šveicietis pirmo setu uzvarēja bez lielām problēmām, pilnībā dominējot laukumā. Sēderlings nespēja tikt galā ar Federera servēm un grieztajiem sitieniem, bet pašam nekādi „ieroči” pret Federeru nebija.

Otrā seta sākumā Federers turpināja pārliecinoši spēlēt, bet tad viņa ritmu izjauca „strīkeris” – kortā izskrēja kāds līdzjutējs, kurš ar karogu centās traucēt šveicietim. Apsardzes darbinieki izskrējušo līdzjutēju spēja noķert tikai korta otrā pusē, un aizveda šo vīrieti.

Otrajā setā Federeram neizdevās paņemt pretinieka servi, taču arī Sēderlingam lauzt servi neizdevās, tādējādi uzvarētāju nācās noteikt „tie break” izspēlē. Šajā geimā Federers burtiski iznīcināja pretinieku – četras reizes šveicietim bija „eisi” un Federers uzvarēja pārliecinoši ar 7:1.

Trešajā setā jau sākumā Federers paņēma Sēderlinga servi, kas bija izšķirošais brīdis ne tikai setā, bet arī līdz ar to visā spēlē. Desmitajā geimā Sēderlingam bija iespēja atspēlēties, taču zviedrs pats pieļāva kļūdu, bet vairs iespējas Federers pretiniekam nedeva un pirmo reizi karjerā triumfēja „Roland Garros” kortos.

Federers ceturto reizi pēc kārtas spēlēja „French Open” finālā, bet iepriekšējos trīs gadus viņš atzina spāņa Rafaela Nadala pārākumu. Zīmīgi, ka Federeram uzvarētāja kausu pasniedza Andrē Agasi, kurš „Roland Garros” kortos triumfēja 1999.gadā – gadā, kad Francijas čempionātā debitēja Federers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!