Foto: Reuters/Scanpix
Francijas atklātā tenisa čempionāta finālā piektdien iekļuva ATP ranga trešā rakete šveicietis Rodžers Federers, kurš pusfināla cīņā pārtrauca serba Novāka Džokoviča fantastisko uzvaru sēriju.

16 reizes "Grand Slam" turnīros uzvarējušais Federers pasaules ranga otro numuru Džokoviču pusfinālā uzvarēja ar rezultātu 7-6 (7:5), 6-3, 3-6, 7-6 (7:5).

Tādējādi pārtrūkusi Džokovičs fantastiskā uzvaru sērija, kuras ietvaros viņš šogad uzvarēja 41 spēlē pēc kārtas, bet kopumā viņa uzvaru sērija sasniedza 43 mačus.

Džokovičs tikai par trijām uzvarām atpalika no visu laiku garākās uzvaru sērijas, kas pieder argentīnietim Giljermo Vilasam, bet par vienu no 42 uzvaru sērijas sezonas sākumā, ko 1984.gadā sasniedza Džons Makinrojs.

Pirmajos divos setos Federers prata savu pretinieku nostādīt izteikti neizdevīgā situācijā, izvirzoties vadībā ar 2-0. Trešajā setā Džokovičs tika pie pārliecinoša panākuma, pretī uzvarai soļojot arī ceturtajā setā, kad devītajā geimā lauza šveicieša servi un panāca 5-4 savā labā. Jau nākamjā geimā Federers gan atbildēja ar to pašu, vēlāk uzvarētāja noskaidrošanu atliekot uz taibreiku.

Tajā abi tenisisti pieļāva vairākas nepiespiestās kļūdas, tomēr Federers tika pie trijām mačbumbām, no kurām Džokovičs atspēlēja tikai vienu, šveicietim ar netveramu servi nodrošinot uzvaru un vietu turnīra finālā.

Jau ziņots, ka pagājušajā gadā Federers Parīzē zaudēja jau ceturtdaļfinālā, bet pirms tam viņš četras reizes pēc kārtas bija spēlējis finālā un 2009.gadā arī uzvarējis.

Tikmēr Džokovičs Francijas atklātajā čempionātā ne reizi nav iekļuvis finālā. Viņa labākais sasniegums Parīzē līdz šim bija aizkļūšana līdz pusfinālam 2007. un 2008.gadā.

Jau ziņots, ka kā pirmais turnīra finālā piektdien iekļuva pasaules ranga pirmā rakete spānis Rafaels Nadals, kurš pusfinālā ar 6-4, 7-5, 6-4 pārliecinoši uzvarēja ar ceturto numuru izlikto britu Endiju Mareju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!