Foto: EPA/LETA
Bez lielām problēmām Austrālijas atklāto tenisa čempionātu pirmdien sāka pērnā gada čempions Rodžers Federers un pasaules pirmā rakete Karolīna Vozņacki.

Vīriešu turnīra pirmajā spēļu dienā Federers ar 6-1, 6-1, 6-3 pieveica slovāku Lukašu Lačko.

Federers pērn triumfēja Melburnas kortos, bet tad nākamajos trijos "Grand Slam" turnīros nepārspēts palika pasaules ranga līderis Rafaels Nadals. Ja Nadals uzvarēs šogad "Australian Open", tad spānis kļūs par pirmo tenisistu kopš 1969.gada, kurš ir visu četru "Grand Slam" turnīru titulu pašreizējais īpašnieks. Toreiz to paveica leģendārais Rods Leivers.

"Australian Open" turnīrā Federers ir izlikts ar otro numuru, bet Nadals – ar pirmo. Abu tenisistu ceļi Melburnas kortos var krustoties tikai finālā.

Tikmēr sieviešu turnīra galvenā favorīte Karolīna Vozņacki ar 6-3, 6-4 pieveica argentīnieti Hiselu Dulko. Pasaules pirmajai raketei tā bija pirmā uzvara šajā gadā, jo pirms tam viņa zaudēja gan paraugturnīros Singapūrā un Honkongā, kā arī Sidnejas turnīrā.

Vīriešu turnīrā vēl pirmo kārtu bez lielām problēmām pārvarēja Endijs Rodiks, bet, atspēlējoties no 0-2, tikai piecos setos uzvaras svinēja Gēls Monfīls un Mārdijs Fišs. Tikmēr pirmo kārtu no izsētajiem tenisistiem nepārvarēja Sems Kverijs un Nikolajs Davidenko.

Sieviešu vienspēļu sacensībās pirmo kārtu pirmdien no izsētajām tenisistēm pārvarēja Marija Šarapova, Frančeska Skjavone, Li Na, Meriona Bartoli, igauniete Kaja Kaņepi, Dominika Cibuļkova un Andrea Petkoviča. Nelielu pārsteigumu sarūpēja krieviete Regīna Kuļikova, kura ar 7-6 (7:3), 3-6, 9-7 pieveica 2008.gada "Australian Open" pusfinālisti Danielu Hantuhovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!