Foto: EPA/LETA
Pēc savainojuma izārstēšanas ar uzvaru profesionālajos turnīros pirmdien atgriezās Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš Losandželosā pārvarēja "Farmers Classic" sacensību pirmo kārtu.

Gulbis, kurš turnīrā izlikts ar piekto numuru, pirmās kārtas spēlē ar 7-5, 7-5 pieveica slovāku Lukašu Lačko. ATP pasaules rangā Gulbis ieņem 28.vietu, bet Lačko atrodas 70.pozīcijā.

Pirmajā setā pirmajos 11 geimos tenisisti uzvarēja savas serves un pat nedeva pretiniekam iespēju lauzt savu servi. Pirmā izdevība radās Gulbim, kurš 12.geimā to arī izmantoja – Lačko iesita tīklā, ļaujot Gulbim uzvarēt setā ar 7-5.

Otrā seta sākumā trešajā geimā Lačko bija trīskāršā "breikbumba", bet Gulbis atspēlēja, pēc tam Latvijas tenisists atspēlēja vēl vienu "breikbumbu" un uzvarēja arī geimā, izvirzoties vadībā ar 2-1. Ceturtajā geimā savu iespēju garām nelaida Gulbis – ar teicamu serves uzņemšanu Gulbis ieguva dubulto "breikbumbu". Vienu punktu Lačko atspēlēja, bet otrajā Gulbis guva punktu un lauza pretinieka servi. Piektajā geimā Gulbis droši uzvarēja savu servi, taču septītajā geimā Latvijas tenisists pieļāva pārāk daudz kļūdu un Lačko izdevās paņemt pretinieka servi, bet vēlāk arī izlīdzināt rezultātu 4-4.

Devītajā geimā Gulbim beidzot izdevās apturēt Lačko, atgūstot vadību setā 5-4. Nākamajos divos geimos tenisisti atkal uzvarēja savas serves, bet Gulbim izdevās lauzt pretinieka servi atkal 12.geimā. Sākumā Gulbis ar lielisku saīsināto sitienu pie tīkla ieguva trīskāršo "mačbumbu". Divus punktus Gulbis atspēlēja, taču trešajā izspēlē guva uzvaru nesošo punktu ar lielisku serves uzņemšanu.

Tagad otrajā kārtā Gulbis tiksies ar kolumbieti Alehandro Falju vai slovāku Karolu Beku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!