Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis ceturtdien izstājās no prestižā Vimbldonas čempionāta, otrās kārtas spēlē bez variantiem ar 2-6, 5-7, 3-6 piekāpjoties vienam no favorītiem, britu labākajam tenisistam Endijam Marejam.

Tā bija trešā abu tenisistu savstarpējā spēle augstākā līmeņa turnīros un arī trešā Mareja uzvara šajās spēlēs. Marejam, kurš spēlē pieļāva tikai piecas nepiespiestās kļūdas, uzvarai bija nepieciešamas 88 minūtes.

Gulbim šis bija jau 24.turnīrs pēc kārtas, kurā viņš nav spējis pārvarēt otro kārtu. Neveiksmju sērija sākās vēl Pekinas olimpiskajās spēlēs.

1.sets
Gulbis labi iesāka maču, ar spēcīgām servēm nodrošinot uzvaru pirmajā geimā. Arī otrajā geimā labāk kortā darbojās Latvijas tenisists, panākot arī divas „breikpunktus”. Tomēr skotu tenisists atspēlējās un uzvarēja geimā. Arī nākamajos divos geimos tenisisti pārliecinoši servēja, uzvarot savas serves.

Sākot ar piekto geimu laukumā jau dominēja Marejs. Skotu tenisistam labāk padevās serves un izspēles, savukārt Gulbis netika galā ar pirmo servi un saīsinātajiem sitieniem, pieļaujot daudzas kļūdas. Tas arī izšķīra pirmā seta likteni – Marejs divreiz lauza Gulbja servi un savas serves nezaudēja, uzvarot pirmajā setā 25 minūšu laikā ar 6-2.

2.sets
Gulbis otrā seta sākumā „sakārtoja” savu spēli, mazāk pieļāva kļūdas, tik daudz necentās izvilkt Mareju pie tīkla, un Latvijas tenisists jau izskatījās pārliecinošāks. Servējot tenisisti atkal nedeva pretiniekam iespējas un uzvarēja savas serves, taču piektajā geimā Gulbis, cenšoties atkal īsināt sitienus, ļāva Marejam darboties drošāk. Tomēr Gulbis nosargāja savu servi, bet nākamajā geimā Marejs nedeva Gulbim ne mazākās cerības, un seta vidū rezultāts kļuva neizšķirts 3-3.

Arī nākamajos četros geimos gan Gulbis, gan Marejs pārliecinoši servēja (abiem augsts procents pirmajai servei), praktiski nedodot oponentam cerības uz uzvaru geimā. 11.geimā nervi stiprāki izrādījās Marejam, kurš ar ilgstošām izspēlēm uz Gulbja serves panāca 30-40 un pēc tam arī lauza Latvijas tenisista servi, panākot 6-5. Savu servi Marejs uzvarēja pārliecinoši, uzvarot arī otrajā setā 37 minūšu laikā ar 7-5.

3.sets
Jau pirmajā geimā trešajā setā Gulbim radās nelielas problēmas ar savu servi, tomēr geimu izdevās nosargāt. Toties trešajā geimā Gulbja kļūdas svarīgos brīžos bija izšķirošas, un Marejs lauza viņa servi. Arī turpinājumā Marejs bija daudz pārliecinošāks, mazāk kļūdījās un mierīgi spēlēja, gaidot Gulbja kļūdas. Vēlāk Gulbis ar agresīvu servi un aktīvām, ātrām izspēlēm centās lauzt spēles gaitu, taču Marejs bija nepārspējams. Devītajā geimā Marejs, servējot Gulbim, panāca 40-30 un jau pirmo „mačbumbu” izmantoja, ar lielisku sitienu „apvedot” Gulbi un uzvarot spēlē nepilnas pusotras stundas laikā.

Gulbis ATP rangā šobrīd atrodas 74.vietā, bet Marejs patlaban ieņem trešo pozīciju. Abi spēlētāji līdz šim bija tikušies divas reizes, un abos savstarpējos mačos, kuri notika 2008.gadā, pārāks bija Marejs. Delrejbīčas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra trešās kārtas spēlē brits pārspēja Gulbi ar rezultātu 7-5, 1-6, 6-4, bet Sanktpēterburgas ATP turnīra otrajā kārtā Marejs svinēja uzvaru ar 6-4, 6-2.

Kā ziņots, Vimbldonas čempionāta pirmās kārtas mačā Gulbis otrdien ar rezultātu 6-2, 6-4, 6-4 pārspēja itāli Rikardo Gedinu. Savukārt Marejs pirmajā kārtā aizvadīja sīvāku cīņu, ar 7-5, 6-7 (3:7), 6-3, 6-4 pieveicot amerikāņu milzi Robertu Kendriku.

Par pirmās kārtas pārvarēšanu Gulbis jau nopelnījis 45 ATP reitinga punktus, bet tenisisti, kuri iekļūs trešajā kārtā, tiks pie 90 punktiem. Pagājušajā gadā Gulbis Vimbldonas turnīrā iekļuva otrajā kārtā, līdz ar to šogad viņam bija jāaizstāv 70 iegūtie punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!