Foto: EPA/LETA
Zaudējumu Tokijas "ATP World Tour" sērijas turnīra pirmajā kārtā pirmdien piedzīvoja Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš ar 3-6, 4-6 piekāpās krievam Dmitrijam Tursunovam.

Visā spēlē Gulbim nebija nevienas "breikbumbas", bet Tursunovs izmantoja divas no četrām "breikbumbām".

Pirmajā setā jau otrajā geimā Tursunovs lauza Gulbja servi, bet pēc tam panāca arī 3-0. Kā vēlāk izrādījās, Tursunovs izmantoja savu vienīgo "breikbumbu" pirmajā setā, jo abi tenisisti turpinājumā uzvarēja savas serves. Otrajā setā Tursonovs lauza Gulbja servi trešajā geimā, izvirzoties vadibā ar 2-1. Gulbim spēles gaitu laizt neizdevās, un Latvijas tenisists piedzīvoja zaudējumu.

Gulbis, kurš turnīrā bija izlikts ar septīto numuru, ATP rangā ieņem 25.vietu. Tursunovs, kurš ilgu laiku nepiedalījās sacensībās, šobrīd rangā ieņem tikai 446.vietu. Līdz šim augstākā līmeņa turnīros savā starpā tenisisti bija tikušies vienu reizi - 2009.gada Zagrebas turnīrā Gulbis bija pārāks ar 4-6, 6-4, 6-4.

Pagājušajā gadā Gulbis turnīrā Tokijā pārtrauca vairāk nekā gadu ilgušo neveiksmju sēriju, kad 31 turnīrā pēc kārtas nespēja pārvarēt otro kārtu. Latvietis šajā turnīrā iekļuva ceturtdaļfinālā, kurā otro reizi divu nedēļu laikā ar 6-4, 4-6, 3-6 piekāpās Francijas tenisistam Žo Vilfrīdam Tsongam. Turklāt pērn šo turnīru latvietis uzsāka no kvalifikācijas.

Līdz ar to šonedēļ Gulbim bija jāaizstāv 110 punkti ATP vienspēļu rangā. Tokijas turnīrā Gulbis ieskaites punktus neguva, tādējādi viņš nākamnedēļ piedzīvos kritienu ATP pasaules rangā.

Aizvadītajā nedēļā Gulbis startēja Bangkokas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā, kurā aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!