Foto: AFP/Scanpix
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Monreālas "Masters 1000" jeb "Rogers Cup" turnīra pirmās kārtas cīņā pirmdien ar rezultātu 3-6, 6-1, 7-5 pieveica pieredzējušo spāni Huanu Karlosu Ferrero.

Latvietis iekļuva otrajā kārtā, kurā spēkosies ar krievu Mihailu Južniju, kurš izlikts ar 11.numuru, vai francūzi Mišelu Lodrā.

Jau otrajā geimā Ferrero izdevās lauzt pretinieka servi, bet pirmo punktu Gulbis ieguva ceturtajā geimā, kad neļāva spānim uzvarēt nevienā izspēlē. Turpinājumā cīņa ritēja raiti, tenisistiem netiekot līdz breikbumbu iespējām. Vienīgā iespēja glābt setu Gulbim vēl bija devītajā geimā, kad viņš pie Ferrero serves divas reizes spēja panākt "vienādi", tomēr spānis ar trešo setbumbu spēja tikt pie panākuma 6-3.

Otrajā setā cīņas gaita bija līdzīga un atkal otrajā geimā uzvarēja serves uzņēmējs, tomēr šoreiz jau tas bija Gulbis. Pirmajos trijos otrā seta geimos Ferrero spēja uzvarēt tikai trijās izspēlēs, kas latvietim ļāva panākt 3-0. Piektajā geimā Gulbis vēlreiz lauza pretinieka servi, iegūstot ļoti pārliecinošu vadību ar 5-1, kas brīdi vēlāk ļāva noslēgt savā labā ar rezultātu 6-1.

Izšķirošais sets ritēja daudz saspringtākā cīņā un ilga gandrīz tikpat ilgi kā pirmie divi seti kopā. Seta gaitā trīs reizes breikbumbas ieguva Ferrero, bet nevienu no tām nespēja izmantot. Tomēr 11.geimā pie pirmās breikbumbas setā tika Gulbis, turklāt izmantoja to. Savukārt brīdi vēlāk latvietis noslēdza trešo setu savā labā ar 7-5, kas nozīmēja uzvaru arī visā mačā.

Par pirmās kārtas pārvarēšanu Gulbis ticis pie 45 ATP ranga punktiem.

Gulbis, kurš pamatturnīrā piedalīsies pateicoties organizatoru piešķirtajam speciālajam ielūgumam jeb "wild card", šobrīd ATP rangā atrodas 55.pozīcijā, bet Ferrero ieņem 104.pozīciju. Tomēr 2003.gadā spānis bija arī ranga pirmajā pozīcijā.

Abi tenisisti iepriekš savā starpā bija tikušies vienu reizi, kad 2007.gadā Valensijas turnīra pirmās kārtas mačā Ferrero bija pārliecinoši pārāks ar 6-3, 6-1.

Pagājušajā gadā "Rogers Cup" vīriešu turnīrs šajā nedēļā notika Toronto, kurā Gulbis aizkļuva līdz otrajai kārtai, tāpēc šoreiz viņam jāaizstāv tieši 45 ATP ranga punkti.

Kā ziņots, aizpagājušajā nedēļā Gulbis triumfēja Losandželosas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā, iegūstot otro ATP vienspēļu titulu karjerā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!