Foto: EPA/LETA
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Montekarlo "Masters 1000" sērijas turnīra pirmās kārtas mačā svētdien ar 6-1, 6-4 pieveica Ukrainas tenisistu Aleksandru Dolgopolovu.

Jau spēles sākumā Gulbis izvirzījās vadībā ar 3-0, bet sestajā geimā vēlreiz lauza pretinieka servi, izcīnot pirmajā setā pārliecinošu uzvaru.

Otrā seta sākumā Gulbis neizmantoja divas breikbumbas, bet ceturtajā geimā jau nespēja uzvarēt savas serves geimu, tomēr jau nākamajā Gulbis atspēlējās un vēlāk rezultāts kļuva arī 3-3. Devītajā geimā Gulbis vēlreiz lauza pretinieka servi un pēc brīža tika pie uzvaras mačā.

Gulbis ATP rangā pašlaik ieņem 31.vietu, bet Dolgopolovs, kurš turnīrā bija izlikts ar 14.numuru, rangā atrodas 21.pozīcijā.

Iepriekš Gulbis ar Dolgopolovu nebija spēkojies.

Par pirmās kārtas pārvarēšanu Gulbis ticis pie 45 ATP ranga punktiem.

Otrajā kārtā Gulbis spēkosies ar talantīgo kanādieti Milošu Raoniču, kurš ar 6-3, 0-6, 6-0 pieveica francūzi Mišelu Lodrā.

Kā ziņots, šajā turnīrā savainojuma dēļ nepiedalīsies pasaules ranga otrā rakete serbs Novāks Džokovičs, taču gan ranga līderis spānis Rafaels Nadals, gan šveicietis Rodžers Federers dosies Montekarlo turnīra kortos. No ATP ranga pirmā desmitnieka turnīrā nepiedalīsies arī piektajā vietā esošais zviedrs Robins Sēderlings.

Pagājušajā gadā Gulbis šajā turnīrā aizkļuva līdz otrajai kārtai, tāpēc šogad viņam jāaizstāv 45 ATP ranga punkti.

Ar dalību Montekarlo turnīrā Gulbis uzsāk māla sezonu, kuras laikā latvietim kopā būs jāaizstāv 700 punkti.

Kā ziņots, iepriekšējo turnīru Gulbis aizvadīja marta otrajā pusē, kad Maiami "Masters 1000" sērijas sacensību otrās kārtas mačā negaidīti piekāpās argentīnietim Karlosam Berlokam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!