Foto: Reuters/Scanpix
Zaudējumu ASV atklātā tenisa čempionāta vīriešu vienspēļu turnīra otrās kārtas mačā piektdien piedzīvoja Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis.

Aizvadītajā cīņā Gulbis ar rezultātu 6-3, 6-7 (4:7), 4-6, 6-7 (5:7) piekāpās Luksemburgas tenisistam Žilam Milleram.

Gulbis ATP vienspēļu rangā šobrīd ieņem 53.vietu, kamēr Millers atrodas 68.pozīcijā.

Abi tenisisti iepriekš savā starpā nebija tikušies.

Jau vēstīts, ka pirmajā kārtā Gulbis ar 6-2, 6-4, 6-4 uzvarēja krievu Mihailu Južniju, kurš pasaules rangā atrodas 15.pozīcijā, bet turnīrā bija izlikts ar 16.numuru, savukārt Millers ar 7-6 (7:5), 6-4, 6-4 pārspēja francūzi Eduāru Rožē-Vaslēnu, kuram 110.vieta ATP rangā.

Par iekļūšanu otrajā kārtā Gulbis nopelnīja 45 ATP ranga punktus.

Millers ASV atklātā čempionāta trešajā kārtā tiksies ar krieva Igora Kuņicina un austrieša Jirgena Melcera, kas izlikts ar 17.numuru, pāra spēcīgāko tenisistu.

Savukārt ceturtajā kārtā Luksemburgas tenisistam iespējama spēkošanās ar ATP ranga vicelīderi Rafaelu Nadalu no Spānijas.

Kā ziņots, Gulbis pirms starta šīgada ASV atklātajā čempionātā iepriekšējos "Grand Slam" turnīrus bija aizvadījis ļoti neveiksmīgi un nebija uzvarējis nevienā spēlē kopš 2009.gada Vimbldonas sacensībām, piedzīvojot septiņus zaudējumus pēc kārtas.

Savukārt sekmīgākais ASV atklātais čempionāts Gulbim bija 2007.gadā, kad viņš aizkļuva līdz ceturtajai kārtai.

Jau vēstīts, ka pirmdien zaudējumu sieviešu vienspēļu turnīra pirmajā kārtā piedzīvoja Anastasija Sevastova, kas ar 3-6, 4-6 piekāpās krievietei Verai Duševinai.

Tāpat Sevastova, kā arī Līga Dekmeijere piedalījās sieviešu dubultspēļu sacensībās, abām tenisistēm ar savām pāriniecēm zaudējot otrās kārtas mačos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!