Foto: Reuters/Scanpix
Montekarlo "Masters Series" turnīrā otro kārtu otrdien nepārvarēja Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš ar 4-6, 5-7 piekāpās Kanādas pārstāvim Milošam Raoničam.

Abi tenisisti līdz šim savā starpā nebija tikušies. ATP pasaules rangā Gulbis ieņem 30.vietu, bet Raoničs - 34.vietu.

Pirmais sets

1.geims. 1-0. Gulbis iesāka pārliecinoši, atdodot tikai vienu izspēli pretiniekam.
2.geims. 1-1. Gulbis kļūdās vairākās situācijās, lai gan Raoničam viegli uzvara šajā geimā nenāca.
3.geims. 1-2. Gulbis viegli panāca 40-15, taču tad pieļāva dubultkļūdu un pēc tam Raoničs nospēlēja lieliski pie tīkla: 40-40. Ar saīsināto sitienu Gulbis panāca "vairāk", bet tad atkal pieļāva kļūdu – "vienādi". Ar spēcīgu servi Gulbis ieguva "vairāk", bet tad nespēja apspēlēt pretinieku pie tīkla. Nākamajās divās izspēlēs Gulbis pieļāva kļūdas, tādējādi zaudējot arī savu servi.
4.geims. 2-2. Beidzot izdevās apspēlēt pretinieku pie tīkla, bet tad Raoničs pats kļūdījās 0-30. Tad 40-15 un dubultā "breikbumba". Vienu atspēlē, bet otrajā Gulbis labi nospēlē un izlīdzina rezultātu.
5.geims. 3-2. Gulbim sāk "iet cauri" saīsinātie sitieni, līdz kuriem Raoničs netiek. 30-0. Tad Gulbim padevās divas labas serves, kas ļāva uzvarēt geimā: 3-2.
6.geims. 3-3. Raoničs viegli uzvar savu servi un izlīdzina rezultātu.
7.geims. 3-4. Gulbis labi iesāka geimu, bet tad pieļāva otro dubultkļūdu mačā. Tad strīdīgā situācijā Gulbim iedeva zaudētu punktu, pēc kā Gulbis sāka strīdēties, zaudēja vēl vienā izspēlē un tad arī geimā.
8.geims. 3-5. Raoničs ar spēcīgām servēm panāk 30-0. Gulbim gan ar vienu labu izspēli izdevās panākt 15-30, bet tad Raoničs atkala ar spēcīgām servēm uzvarēja geimu.
9.geims. 4-5. Gulbis smagā situācijā spēja saņemties un droši uzvarēja savu serves geimu.
10.geims. 4-6. Pēc uzvarētas pirmās izspēles Gulbis zaudēja nākamajās divās, sāka nervozēt un pirmo reizi arī atklāti nesavaldījās, triecot raketi pret zemi. Raoničs ieguva dubulto setbumbu, vienu Gulbis atspēlēja, bet otro Raoničs ar spēcīgu servi izmantoja.

2.sets

1.geims. 1-0. Gulbis pārliecinoši iesāka otro setu, neļaujot pretiniekam "aizķerties" jau pirmajā geimā.
2.geims. 1-1. Raoničs atbild iespaidīgāk – divi "eisi" un pārliecinošas serves, ar kurām Gulbis netiek galā.
3.geims. 2-1. Gulbis arī dod prettriecienu – divi "eisi" un "uz nulles" uzvarēts geims.
4.geims. 2-2. Gulbim izdodas pārņemt iniciatīvu, taču līdz breikpunktam Gulbis netiek. Raoničs ar grūtībām savu servi nosargā.
5.geims. 3-2. Gulbim vēl viens geims "uz nulli". Latvijas tenisists sāk darboties daudz pārliecinošāk un uzspiež savu spēles stilu.
6.geims. 3-3. Gulbis tiek galā ar Raoniča servēm un panāk 15-30, taču Kanādas tenisists atkal ar divām izspēlēm panāk 40-30 un tad arī uzvar geimā.
7.geims. 4-3. Gulbis savas serves aizvada lieliski. Gulbja kļūda ļauj Raoničam vienu punktu gūt, bet Gulbis uzreiz uzvar izspēlē un arī geimā.
8.geims. 4-4. Raoničs nedaudz saņēmies izskatās, jo droši uzvarēja savu servi. Pēc ilgiem laikiem.
9.geims. 4-5. Nevajadzīgā brīdī Gulbis nospēlē nedroši. Pēkšņi pajuka Gulbim sava spēle un viņš zaudēja servi, ļaujot Kanādas tenisistam pietuvoties uzvarai spēlē.
10.geims. 5-5. Raoničs viegli uzvar pirmajās trīs izspēlēs un panāk 40-0, bet tad Gulbis atspēlē trīskāršo mačbumbu un ar skaistām izspēlēm arī lauž pretinieka servi – pirmo reizi mačā Gulbis paņem Raoniča servi.
11.geims. 5-6. Pēc lieliska geima Gulbis "sausā" zaudēja savu servi.....
12.geims. 5-7. Raoničs atkal panāk trīskāršo "mačbumbu", vienu Gulbis atspēlē, bet otro Raoničs izmanto un triumfē visā mačā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!