Foto: EPA/LETA
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis nestartēs nākamajā nedēļā paredzētajā Barselonas "ATP World Tour 500" sērijas turnīrā, kas nozīmē, ka viņš piedzīvos kritienu rangā.

Pagājušajā gadā Gulbis Barselonas turnīrā aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, tiekot pie 90 ATP ranga punktiem, bet pēc sestdien notikušās izlozes viņa vārds sacensību dalībnieku vidū nav atrodams.

Kā ziņots, šonedēļ Gulbis startēja Montekarlo "Masters 1000" sērijas turnīrā, kurā otrajā kārtā ar 4-6, 5-7 zaudēja talantīgajam kanādietim Milošam Raoničam. Līdz ar to latvietis aizstāvēja visus pagājušajā gadā nopelnītos punktus.

Šobrīd Gulbis ATP rangā atrodas 30.vietā, bet pēc Barselonas turnīra viņš varētu atkrist aptuveni uz 35.pozīciju.

Tomēr svarīgākie turnīri Gulbim sāksies tieši pēc Barselonas - sekojošajā Romas "Masters 1000" turnīrā pērn latvietis aizkļuva līdz pusfinālam, tāpēc šogad viņam jāaizstāv pat 360 ATP ranga punkti, bet vēl pēc tam notiks Madrides "Masters 1000" turnīrs, kurā viņš pērn nopelnīja 180 punktus par iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Kā ziņots, Gulbis šobrīd joprojām turpina spēlēt bez patstāvīga trenera. Latvieša līdzšinējais treneris argentīnietis Ernans Gumī viņam pašlaik nevar palīdzēt ģimenes apstākļu dēļ un tāpat Montekarlo turnīrā Gulbim nepalīdzēja arī austrāliešu speciālists Darens Keihils. Montekarlo latvieti trenēja pazīstamais armēnis Sargiss Sargisjans, kuram šī bija pirmā trenera pieredze karjerā.

Barselonas turnīrā piedalīsies ATP ranga līderis Rafaels Nadals, kuram pirmā kārta būs brīva, bet nestartēs divi viņa tuvākie konkurenti - serbs Novāks Džokovičs un šveicietis Rodžers Federers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!