Foto: EPA/LETA
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis trešdien pārliecinoši iekļuva Losandželosas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra vienspēļu ceturtdaļfinālā, bet pārī ar amerikāni Aleksu Bogomolovu piedzīvoja zaudējumu dubultspēļu pirmajā kārtā.

Vienspēlēs ATP ranga 84.pozīcijā esošais Gulbis ar rezultātu 6-2, 6-4 pieveica kvalifikāciju pārvarējušo mājinieku Danielu Kosakovski, kurš šobrīd ATP rangā atrodas 482.pozīcijā un piedalījās pirmajās ATP pamatsacensībās karjerā.

Pirmajā setā jau pašā mača sākumā Gulbis izvirzījās pārliecinošā vadībā, bet kopumā pretinieka servi latvietis lauza divas reizes. Arī otrajā setā Gulbis pretinieka servi lauza jau pašā sākumā. Kaut spēle bija nedaudz līdzīgāka, uzvaru latvietis izcīnīja - 6-2, 6-4.

Abi tenisisti savā starpā iepriekš nebija tikušies.

Par otrās kārtas pārvarēšanu Gulbis jau ticis pie 45 ATP ranga punktiem.

Ceturtdaļfinālā latvietis spēkosies ar pazīstamo argentīnieti Huanu Martinu del Potro, kurš izlikts ar otro numuru. Otrās kārtas mačā pēdējā laikā sekmīgi spēlējošais del Potro ar rezultātu 6-4, 7-6 (7:3) pieveica amerikāni Džeimsu Bleiku.

Paredzams, ka šī cīņa notiks piektdien.

Kā ziņots, pirms tam pirmās kārtas mačā Gulbis ar rezultātu 2-6, 6-3, 7-6 (7:5) pieveica beļģi Ksavjeru Malisu, kurš turnīrā bija izlikts ar piekto numuru.

Līdz cīņai ar Malisu Gulbis pirmo kārtu nebija spējis pārvarēt četros turnīros pēc kārtas, tomēr arī pagājušajā gadā viņš šajā laikā pie ATP ranga punktiem netika, tāpēc ievērojamu kritienu rangā latvietis pēdējās nedēļās nav piedzīvojis.

Pagājušajā gadā Gulbis tieši Losandželosas turnīrā atgriezās pēc divus mēnešus ilgas traumas ārstēšanas, piedzīvojot zaudējumu otrās kārtas mačā, tāpēc šogad viņam bija jāaizstāv 20 ATP ranga punkti.

Tikmēr dubultspēļu turnīrā Gulbis un Bogomolovs ar rezultātu 6-3, 3-6, 11:13 piekāpās Luksemburgas tenisistam Žilam Milleram un Džeimijam Marejam no Lielbritānijas.

Dubultspēļu sacensības Gulbis noslēdza bez ATP ranga punktu nopelnīšanas.

Jau vēstīts, ka zaudējumu Losandželosas "ATP World Tour 250" turnīra vienspēļu kvalifikācijas sacensību pirmajā mačā piedzīvoja jau par profesionālās karjeras beigām paziņojušais Latvijas tenisists Kārlis Lejnieks.

Šobrīd ATP ranga 433.pozīcijā esošais Lejnieks ar 1-6, 2-6 zaudēja tieši Kosakovskim.

Līdz ar to Lejnieks sacensības noslēdza bez izcīnītajiem ATP ranga punktiem.

Zīmīgi, ka Lejnieks Kosakovskim zaudēja jau otro nedēļu pēc kārtas, jo pirms tam viņam piekāpās arī Atlantas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra kvalifikācijas pirmās kārtas mačā.

Par profesionālā tenisista karjeras beigām Lejnieks paziņoja jūnija beigās, toreiz lēmumu pamatojot ar motivācijas trūkumu, lai sasniegtu sevis izvirzītos mērķus un iekļūtu ATP ranga pirmajā simtniekā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!