Foto: F64
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis pārtraucis sadarbību ar līdzšinējo treneri Ernanu Gumī, viņa vietā nolīgstot austrāliešu speciālistu Darenu Keihilu.

Argentīnietis Gumī sadarbību ar Latvijas tenisistu nespēja turpināt ģimenes problēmu dēļ.

Ar Gumī Latvijas tenisists sadarbojās kopš 2009.gada otrās puses.

Argentīniešu speciālists palīdzēja Gulbim pārtraukt ieilgušo neveiksmju sēriju, kad apmēram gadu latvietis nespēja uzvarēt vairāk par vienu maču vienā turnīrā. Abu sadarbības virsotne bija pagājušā gada februāra nogalē, kad Gulbis triumfēja Delribīčas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā.

Tikmēr 45 gadus vecais Keihils tenisista karjeras laikā izcīnīja divus ATP raudzes titulus un rangā bija pakāpies pat līdz 22.vietai. Kā treneris austrāliešu speciālists ir strādājis ar tādiem pazīstamiem tenisistiem kā amerikāni Andrē Agasi, austrālieti Leitonu Hjūitu un spāni Fernando Verdasko.

Pagājušajā gadā Keihils lielās noslogotības dēļ atteicās no sadarbības ar šobrīd ATP ranga piektajā esošo Endiju Mareju no Lielbritānijas.

Zīmīgi, ka sadarbību ar Keihilu Latvijas tenisists sāka jau "Masters 1000" sērijas turnīros Indianvelsā un Maiami.

Kā ziņots, Indianvelsā Gulbis trešās kārtas mačā pārliecinoši zaudēja serbam Novākam Džokovičam, kurš vēlāk triumfēja šajā turnīrā, bet Maiami latvietis otrās kārtas mačā piekāpās argentīnietim Karlosam Berlokam.

ATP rangā Gulbis šobrīd ieņem 31.pozīciju. Nākamnedēļ Latvijas tenisists turnīros nepiedalīsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!