Foto: AFP/Scanpix
Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis pēc uzvaras Losandžoelosas turnīrā jaunākajā ATP rangu sarakstā ir pacēlies par 29 pozīcijām un atrodas 55. vietā, kamēr Anastasija Sevastova WTA rangā noslīdējusi vēl par vienu vietu zemāk uz 68.pozīciju.

Gulbja kāpums ir ievērojamākais ATP rangā starp 150 labākajiem tenisistiem.

No pārējiem Latvijas tenisistiem tikai diviem – Adrianam Žgunam un Artūram Kazijevam – izdevies uzlabot savu situāciju ATP rangā. Žguns pacēlies par divām pozīcijām uz 750.vietu, Kazijevs – uz 1747.vietu. Miķelis Lībietis zaudējis 24. pozīcijas un noslīdējis uz 1441.vietu, bet Andis Juška jaunākajā rangu sarakstā ir 10 vietas zemāk nekā pagājušonedēļ, 433. vietā. Kārlis Lejnieks noslīdējis par trim vietām uz 437.pozīciju, Deniss Pavlovs zaudējis vienu pozīciju un ir 511.vietā.

ATP rangu galvgalī izmaiņas nelielas – Džokovičs joprojām saglabā līderpozīciju, bet uz astoto vietu pacēlies amerikānis Mārdijs Fišs, kuru Ernests Gulbis naktī uz pirmdienu uzvarēja Losandželosas ATP sērijas turnīra finālā. Vienu vietu zemāk, uz devīto pozīciju, noslīdējis čehs Tomašs Bedrihs.

WTA sieviešu tenisa rangā tikai Sevastova ir zaudējusi pozīcijas, pārējām Latvijas tenisistēm – kāpums. Diāna Marcinkēviča pacēlusies par vienu vietu uz 413. pozīciju, Līgai Dekmeijerei progress nozīmīgāks – no 676. uz 634. vietu. Līnai Lileikītei kāpums par septiņām vietām, uz 1090. pozīciju.

WTA ranga līderu grupā bez izmaiņām – savas pozīcijas ir saglabājušas pirmās 12 tenisistes, pirmo vietu saglabājot dānietei Karolīnai Vozņacki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!