Foto: EPA/LETA
Latvijas tenisists Ernests Gulbis pēc sensacionālās uzvaras pār pasaules pirmo raketi Rodžeru Federeru atzina,ka trešajā setā, kad gandrīz izlaida uzvaru no rokām, "gandrīz pietaisījis bikses", ziņo ārvalstu masu mediji.

Foto galerija

Atgādinām, ka Romas "Masters" sērijas turnīra otrās kārtas spēlē otrdien Gulbis sensacionāli ar 2-6, 6-1, 7-5 pieveica Federeru, izcīnot pagaidām lielāko uzvaru savā karjerā.

"Angliski es vārdos to nevaru izteikt. Tas ir neaprakstāmi, es esmu šokēts, sajūtas nevar aprakstīt," sākumā nervozi teica Gulbis.

Runājot par trešo setu, kad, būdams vadībā, Gulbis neizmantoja sešas "mačbumbas" un ļāva Federeram izlīdzināt spēles gaitu, Latvijas tenisists atklāti pateica, ka bija uztraucies tik traki, ka gandrīz "pietaisījis bikses". "Kad neizmantoju visas tās "mačbumbas", gandrīz "pietaisīju bikses". Atvainojos par nepieklājību. Es biju ļoti uztraucies. Nervozēju. Sajūtas bija briesmīgas."

Turnīra trešajā kārtā Gulbis spēkosies ar itālieti Filipo Volandri vai Žiljēnu Beneto no Francijas, kas savstarpējo maču aizvadīs trešdien. ATP pasaules rangā šobrīd Gulbis ieņem 40.vietu, bet pēc iekļūšanas Romas turnīra trešajā kārtā nākamnedēļ rangā pakāpsies un, iespējams, sasniegs savu karjeras rekordu. Atgādinām, ka Gulbja rekords ATP pasaules rangā ir 2008.gada augustā ieņemtā 38.vieta.

Video: www.tennis24.gr

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!