Foto: AFP/Scanpix
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis piektdien Losandželosas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra ceturtdaļfināla mačā ar rezultātu 6-2, 6-4 pieveica pazīstamo argentīnieti Huanu Martinu del Potro, kurš izlikts ar otro numuru.

Par ceturtdaļfināla pārvarēšanu Gulbis sasniedzis 90 ATP ranga punktus, kas nākamnedēļ viņam ļaus pakāpties rangā.


Līdz ar to Latvijas tenisists sasniedzis pusfinālu, kurā naktī uz svētdienu pēc Latvijas laika spēkosies ar ATP ranga 64.vietā esošo ASV tenisistu Aleksu Bogomolovu junioru. Viņš ceturtdaļfinālā ar 1-6, 6-4, 6-1 pieveica ar ceturto numuru izlikto čehu Tomašu Beluči.

Gulbis ATP vienspēļu rangā šobrīd atrodas 84.pozīcijā, bet pēdējā laikā sekmīgi spēlējošais del Potro ieņem 19.vietu, taču pagājušā gada janvārī argentīnietis līdz šim pēdējo reizi bija pat ceturtajā vietā.

Abi tenisisti iepriekš savā starpā bija tikušies trīs reizes un visas reizes pārāks bija del Potro. 2007.gadā Sinsinati "Masters 1000" sērijas turnīra kvalifikācijas otrajā kārtā argentīnietis uzvarēja ar rezultātu 7-5, 6-3, 2009.gada Oklendas "ATP World Tour 250" turnīra otrajā kārtā del Potro pieveica Gulbi ar 4-6, 6-4, 6-1, bet tā paša gada Memfisas "ATP World Tour 500" turnīra otrās kārtas cīņā Argentīnas tenisists bija pārāks ar 6-3, 6-4.

Kā ziņots, turnīra pirmajā kārtā Gulbis ar 2-6, 6-3, 7-6 (7:5) pieveica beļģi Ksavjeru Malisu, kurš turnīrā bija izlikts ar piekto numuru, bet otrās kārtas mačā latvietis ar 6-2, 6-4 pieveica kvalifikāciju pārvarējušo mājinieku Danielu Kosakovski, kurš šobrīd ATP rangā atrodas 482.pozīcijā un piedalījās pirmajās ATP pamatsacensībās karjerā.

Savukārt del Potro pirmā kārta bija brīva, bet otrajā kārtā viņš ar 6-4, 7-6 (7:3) pieveica amerikāni Džeimsu Bleiku.

Jau vēstīts, ka līdz cīņai ar Malisu Gulbis pirmo kārtu nebija spējis pārvarēt četros turnīros pēc kārtas, tomēr arī pagājušajā gadā viņš šajā laikā pie ATP ranga punktiem netika, tāpēc ievērojamu kritienu rangā latvietis pēdējās nedēļās laikā nebija piedzīvojis.

Pagājušajā gadā Gulbis tieši Losandželosas turnīrā atgriezās pēc divus mēnešus ilgas traumas ārstēšanas, piedzīvojot zaudējumu otrās kārtas mačā, tāpēc šogad viņam bija jāaizstāv 20 ATP ranga punkti.

Kā ziņots, dubultspēļu turnīrā Gulbis un Bogomolovs spēlēja vienā pārī, pirmās kārtas mačā ar rezultātu 6-3, 3-6, 11:13 piekāpjoties Luksemburgas tenisistam Žilam Milleram un Džeimijam Marejam no Lielbritānijas.

Dubultspēļu sacensības Gulbis noslēdza bez ATP ranga punktu nopelnīšanas.

Jau vēstīts, ka zaudējumu Losandželosas "ATP World Tour 250" turnīra vienspēļu kvalifikācijas sacensību pirmajā mačā piedzīvoja jau par profesionālās karjeras beigām paziņojušais Latvijas tenisists Kārlis Lejnieks.

Šobrīd ATP ranga 433.pozīcijā esošais Lejnieks ar 1-6, 2-6 zaudēja tieši Kosakovskim.

Līdz ar to Lejnieks sacensības noslēdza bez izcīnītajiem ATP ranga punktiem.

Zīmīgi, ka Lejnieks Kosakovskim zaudēja jau otro nedēļu pēc kārtas, jo pirms tam viņam piekāpās arī Atlantas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra kvalifikācijas pirmās kārtas mačā.

Jau ziņots, ka par profesionālā tenisista karjeras beigām Lejnieks paziņoja jūnija beigās, toreiz lēmumu pamatojot ar motivācijas trūkumu, lai sasniegtu sevis izvirzītos mērķus un iekļūtu ATP ranga pirmajā simtniekā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!