Foto: AP/Scanpix

Aizvadot vienu no savām skaistākajām un labākajām spēlēm pēdējā laikā, Latvijas tenisists Ernests Gulbis pirmdien pārvarēja prestižā Vimbldonas čempionāta pirmo kārtu.

Pirmās kārtas mačā Gulbis trīs setos uzvarēja "tie break" izspēlē un ar 7-6 (7:5), 7-6 (7:4), 7-6 (7:4) pieveica pasaules ranga septīto numuru, ar sesto numuru izsēto un 2010.gada Vimbldonas čempionāta finālistu čehu Tomašu Berdihu.

Gulbis visa mača laikā bija ievērojami labāks, tomēr visos trijos setos nācās spēlēt 13.geimu. Cīņas gaitā Gulbis tikai vienā no septiņām iespējām lauza pretinieka servi, savukārt Berdihs izmantoja savu vienīgo iespēju mačā paņemt Gulbja servi. Visā mačā Gulbis uzvarēja 122 izspēlēs, bet Berdihs – 110 izspēlēs. Tāpat Gulbis izdarīja 30 "eisus" (Berdiham 13 "eisi").


Jau pirmajā setā Gulbis teicami servēja, lieliski ik pa laikam saīsināja sitienus pie tīkla, kā arī sekmīgi darbojās pie tīkla, radot problēmas čehu tenisistam. Tomēr pirmajā setā tā arī neviens no tenisistiem netika pie "breikpointiem", tādējādi nācās spēlēt "tie break". Izšķirošajā geimā līdz 5:5 tenisisti uzvarēja savas serves, bet tad Gulbis paņēma čeha servi un ar pirmo iespēju uzvarēja geimā.

Otrajā setā Gulbis sākumā paņēma Berdiha servi, panākot 2-1, taču jau nākamajā geimā zaudēja savu servi. Un tā bija vienīgā reize mačā, kad tenisisti lauza pretinieka servi. Turpinājumā tenisisti savas serves uzvarēja droši, bet "tie break" Gulbis panāca ātri savā labā 5:2. Gulbis ieguva trīskāršo setbumbu, zaudēja vienu izspēli, bet tad nākamo iespēju izmantoja, uzvarot otrajā setā.

Trešais sets ritēja vēl aizraujošāk un interesantāk. Devītajā geimā Gulbim bija dubultais "breikpoints", bet Berdihs atspēlējās un uzvarēja geimā. 10.geimā Gulbim bija jau dubultā mačbumba, tad vēl viena mačbumba, bet visas trīs Berdihs atspēlēja. Trešajā mačbumbā Gulbim sanāca teicam sitiens pa līniju, tiesneši nepateica, ka bumbiņa lidojusi ārpus laukuma, bet čehs paprasīja "ērgļa acs" atkārtojumu – un izrādījās uzvarētājs, jo bumiņa nedaudz bija tomēr ārpus laukuma.

Trešā seta "tie break" sākumā Gulbis nonāca zaudētājos ar 1-3, taču nesalūza. Gulbis ar skaistu sitienu atspēlēja vienu punktu, tad paņēma Berdiha servi, bet tad ar divām servēm panāca 5:4. Tad Gulbis divreiz paņēma Berdiha servi, uzvarēja trešajā setā un līdz ar to arī visā mačā.

Par iekļūšanu otrajā kārtā Gulbis nopelnījis 45 punktus ATP pasaules ranga ieskaitē. Vimbldonas čempionāta otrajā kārtā Gulbis spēlēs ar itāli Simoni Bolelli vai poli Jeržiju Janoviču.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!