Foto: Reuters/Scanpix
Par Francijas atklātā tenisa čempionāta sieviešu sacensību uzvarētāju sestdien kļuva Ķīnas tenisiste Na Li.

Finālā ar sesto numuru izliktā Li ar 6-4, 7-6 (7:0) uzvarēja pagājušā gada sacensību uzvarētāju Frančesku Skjavoni no Itālijas, kas turnīra bija izlikta ar piekto numuru.

Lai arī visas spēles garumā laukumā bija jaušamas Li pārsvars, ko viņa sasniedza ar izvairīšanos no lieka riska un līdzsvarotas spēles manieres piekopšanu, otrajā setā Skjavone vairākas reizes atradās gana izdevīgās pozīcijās, lai mačā panāktu izlīdzinājumu. Apmainījušās ar breikiem, tenisistes uzvarētāju noteica taibreikā, kurā Li savu pretinieci burtiski sagrāva, uzbarot ar 7:0.

Tādējādi Li kļuva par pirmo Ķīnas pārstāvi, kas triumfējusi kādā no "Grand Slam" turnīriem (gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē).

Kā ziņots, ķīniete spēlēja otrajā "Grand Slam" turnīra finālā pēc kārtas, jo šī gada sākumā Li sacentās Austrālijas atklātā čempionāta finālā, kurā zaudēja beļģietei Kimai Klijstersai.

Toreiz 29 gadus vecā Li kļuva par pirmo Ķīnas tenisisti, kas sasniegusi "Grand Slam" turnīra finālu.

Kā ziņots, turnīra pusfinālā Li ar 6-4, 7-5 pieveica krievieti Mariju Šarapovu, kurai šajā turnīrā bija septītais numurs, bet Skjavone ar rezultātu 6-3, 6-3 pieveica turnīra 11.raketi Marionu Bartolī no Francijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!