Foto: Reuters/Scanpix
Par sieviešu tenisa sezonas noslēguma turnīra - WTA "Tour Championships" - uzvarētāju svētdien kļuva Čehijas tenisiste Petra Kvitova, kura nākamajā nedēļā WTA rangā pakāpsies uz otro pozīciju.

Fināla mačā ar trešo numuru izliktā Kvitova ar rezultātu 7-5, 4-6, 6-3 pieveica baltkrievieti Viktoriju Azarenku, kura izlikta ar otro numuru.

Mačs aizritēja ļoti viļņainā cīņā. Spēles sākumā Kvitova izvirzījās vadībā ar 5-0, tomēr ilgstoši nespēja noslēgt setu savā labā un baltkrieviete panāca izlīdzinājumu 5-5. Seta izskaņu gan sekmīgāk nospēlēja Kvitova uzvarot ar 7-5.

Otrajā setā pavisam nedaudz labāka bija Azarenka, triumfējot ar 6-4, bet trešajā setā pārsvars bija Kvitovai - viņa panāca 3-0, bet vēlāk arī 4-1 un 5-2, pēc brīža noslēdzot trešo setu un maču savā labā ar 6-3.

Pēc šī mača Kvitova WTA rangā pakāpsies uz otro vietu, tikai nedaudz zaudējot Karolīnai Vozņacki no Dānijas. Savukārt Azarenka rangā atgūs trešo pozīciju.

Kā ziņots, pusfinālos Kvitova ar 5-7, 6-3, 6-3 pieveica Samantu Stosuru no Austrālijas, bet Viktorija spēkosies ar 6-2, 6-3 pārspēja Veru Zvonarjovu no Krievijas.

Kā ziņots, pagājušajā gadā šajā turnīrā triumfēja beļģiete Kima Klijstersa, kura šogad sacensībām nekvalificējās. Pēc pērnā triumfa Klijstersa kļuva tikai par piekto tenisisti, kurai panākums sezonas noslēguma turnīrā padevies trīs vai vairāk reizes. Beļģiete WTA "Tour Championships" turnīros triumfējusi arī 2002. un 2003.gadā.

Turpinājumā Indonēzijas pilsētā Bali notiks WTA "International" sezonas noslēguma turnīrs, kurā piedalīsies astoņas tenisistes, kas šosezon bijušas sekmīgākās "International" sērijas sacensībās.

Savukārt 5. un 6.novembrī Maskavā risināsies Federāciju kausa fināls, kurā no šā turnīra dalībniecēm piedalīsies Zvonarjova un Kvitova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!