Uzvaru trešajā Federāciju kausa izcīņas Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas C apakšgrupas spēlē ar Dāniju piektdien izcīnīja Latvijas tenisistes Līga Dekmeijere un Irina Kuzmina.

Latvietes, kuras jau pirms šīs cīņas duelī bija piedzīvojušas zaudējumu, ar 5-7, 6-4, 6-2 pārspēja Karinu Jakobsgārdu un Malū Ejdesgārdu.

Jau ziņots, ka pirmajos divos mačos latvietes piedzīvoja divas neveiksmes - Diāna Marcinkēviča negaidīti ar 6-4, 4-6, 2-6 zaudēja dānietei Mai Gragei. Marcinkēviča WTA vienspēļu rangā atrodas 520.vietā, bet Grage šajā rangā nav iekļuvusi. Savukārt pēc tam Latvijas vadošā tenisiste, 80.vietā WTA rangā esošā Anastasija Sevastova ar 2-6, 2-6 piekāpās Dānijas līderei Karolīnai Vozņacki, kura WTA vienspēļu rangā ieņem augsto trešo vietu.

Līdz ar to Latvijas tenisistēm sestdien nāksies aizvadīt izšķirošo maču par vieta saglabāšanu Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā grupā. Tajā plkst.18 pēc Latvijas laika viņas tiksies ar Bosnijas un Hercegovinas komandu.

Bosnietes šajā turnīrā spēlēja D grupā un nespēja uzvarēt kaut vienā cīņā, ar 0-3 piekāpjoties gan Lielbritānijai, gan Baltkrievijai, gan Austrijai.

Bosnijas un Hercegovinas izlases līdere ir WTA ranga 387.vietā esošā Sandra Martinoviča, tāpat komandā ir ranga 653.vietā esošā Ema Burgiča, kā arī 1065.vietā esošā Neira Fatiča un Anita Husariča, kura WTA rangā neatrodas.

Jau ziņots, ka trešdien Latvija turnīra pirmajā mačā ar rezultātu 1-2 piekāpās Ungārijai, bet otrās dienas cīņā Latvija ar 1-2 atzina Zviedrijas pārākumu.

Latvijas apakšgrupā uzvarēja Zviedrija, kas aizvadīs cīņu par iekļūšanu pasaules grupas otrajā grupā, tiekoties ar Austriju.

Kā ziņots, Latvijas tenisistes Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīrā atgriezušās pirmo reizi kopš 2000.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!