Foto: EPA/LETA
Lietuvas tenisa uzlecošā zvaigzne Ričards Beraņķis trešdien pārvarēja Austrālijas atklātā čempionāta otro kārtu un pirmo reizi karjerā iekļuva "Grand Slam" turnīra trešajā kārtā.

Beraņķis otrajā kārta pieveica argentīnieti Davidu Nalvandjanu, kurš bija izlikts ar 27.numuru. Pazīstamais Argentīnas tenisists nespēja izrādīt pretestību un sliktas pašsajūtas dēļ izstājās trešajā setā, kad rezultāts bija 6-1, 6-0, 2-0 Beraņķa labā.

Tagad trešajā kārtā Beraņķi gaida vēl nopietnāks pretinieks – ar septīto numuru izsētais spānis Davids Ferrers. Pirmajā kārtā lietuvietis ar 6-4, 6-2, 7-5 pieveica Austrālijas tenisistu Marinko Matoseviču.

Kā vēlāk atklāja Nalvandjans, tad viņš nespēja atgūties pēc smagās uzvaras otrdien pār austrālieti Leitonu Hjūitu. Argentīnietis šo maču uzvarēja piecu setu un gandrīz piecu stundu ilgā cīņā, kuras beigās Nalvandjanam sākās krampji kājās.

"Nekā ļoti specifiska, viss ķermenis bija saguris. Servējot es izlaidu bumbiņu rokām un man gar acīm viss sāka "peldēt". Paprasīju ārsta palīdzību un viņš man ieteica pārtraukt, jo turpināt spēlēt būtu bīstami," teica Nalvandjans.

Beraņķis ir visu laiku labākais Lietuvas tenisists. 20 gadus vecā Beraņķa karjeras rekords pasaules rangā ir 85.vieta, bet šobrīd viņš ieņem 95.vietu. Taču pēc "Australian Open" viņš ievērojami pakāpsies rangā, jo jau tagad ir nopelnījis 90 ieskaites punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!