ATP ranga līderis spānis Rafaels Nadals piektdien Londonas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā negaidīti piekāpās Francijas tenisistam Žo Vilfrīdam Tsongam.

Ceturtdaļfinālā ar piekto numuru izliktais Tsonga ar 6-7(3:7), 6-4, 6-1 pieveica Nadalu, kurš pagājušajā nedēļā sesto reizi karjerā kļuva par Francijas atklātā tenisa čempionāta uzvarētāju.

Pēc mača Nadals atzina, ka juties iztukšots un piekusis.

"Pēc zaudējuma otrajā setā es pazaudēju koncentrēšanos," skaidroja Nadals. "Es esmu nedaudz noguris. Šajā turnīrā es nespēlēju kā ierasts, taču laikam man vajag nedaudz atpūtas."

"Pirmo reizi, kad iekļuvu reitinga 100 labāko tenisistu pulkā, tas notika pēc Londonas turnīra, bet šodien es šeit uzvaru pasaules labāko tenisistu. Šī bija viena no manām labākajām spēlēm. Tādai tai ir jābūt, lai uzvarētu Nadalu," pēc mača savās emocijās dalījās Tsonga.

Arī pagājušajā gadā Nadals šajā turnīrā izstājās ceturtdaļfinālā, kad piekāpās savam tautietim Felisiano Lopesam.

Pusfinālā Tsonga tiksies ar mājinieku Džeimsu Vordu, kurš ceturtdaļfinālā ar 6-2, 6-7 (14:16), 6-4 uzveica francūzi Adrianu Manarino.

Kā ziņots, Manarino turnīra pirmajā kārtā ar 6-3, 6-3 uzvarēja Latvijas labāko tenisistu Ernestu Gulbi.

Tikmēr otrajā pusfināla pāri savā starpā tiksies ar trešo numuru izliktais ASV tenisists Endijs Rodiks un ar otro numuru izliktā mājinieku cerība Endijs Marejs.

Pagājušā gada Londonas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā triumfēja amerikānis Sems Kverijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!