Foto: Reuters/Scanpix
Pēc vairāku dienu aizkavēšanās ceturtdien beidzot atsākās ASV atklātā tenisa čempionāta turnīrs, kad vietu vīriešu vienspēļu sacensību ceturtdaļfinālā nodrošināja ATP ranga otrais numurs spānis Rafaels Nadals un ar ceturto numuru izliktais Lielbritānijas pārstāvis Endijs Marejs.

Nadals ar 7-6 (7:1), 6-1, 6-2 samērā pārliecinoši uzvarēja latvieša Ernesta Gulbja pāridarītāju turnīra otrajā kārtā Žilu Milleru no Luksemburgas.

Šo spēli bija plānots aizvadīt jau otrdien.

Ceturtdaļfinālā Nadals tiksies vai nu ar 21.numuru izlikto mājinieku Endiju Rodiku, vai ar piekto numuru izlikto tautieti Davidu Ferreru.

Tikmēr Marejs ar 6-2, 6-3, 6-3 uzvarēja mājinieku Donaldu Jangu, turnīra ceturtdaļfinālā iekļūstot pirmo reizi kopš 2008.gada.

Arī šai spēlei bija jānotiek jau otrdien.

Par vietu pusfinālā Mareja pretinieks būs vai nu ar 12.numuru izliktais francūzis Žils Simons, vai ar 28.numuru izliktais amerikānis Džons Isners.

Ceturtdien plānots aizvadīt arī divas atlikušās vīriešu vienspēļu turnīra ceturtās kārtas cīņas un pirmās divas ceturtdaļfināla spēles, kā arī visas sieviešu vienspēļu turnīra ceturtdaļfināla spēles.

Neskatoties uz krietni iekavēto grafiku, organizatori joprojām cer turnīru pabeigt kā plānots - svētdien.

Kā ziņots, ilgstošās lietusgāzes kārtējo reizi radījušas jautājumus par turnīra organizatoru lēmumu nesekot Austrālijas atklātā čempionāta un Vimbldonas turnīru rīkotājiem un centrālo kortu nenosegt ar aizsedzamo jumtu.

Lietus turnīra norisi pēdējo gadu laikā iespaidojis vairākkārt - vīriešu vienspēļu turnīrs iepriekšējos trīs gadus ir noslēdzies pirmdienā, nevis svētdien, kad tas plānots.

Savukārt pirms tam nekas tāds nebija noticis kopš 1987.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!