Foto: EPA/LETA
Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pēc iekļūšanas Austrālijas atklātā čempionāta astotdaļfinālā atklāja, ka tagad ar nepacietību gaida nākamo maču, kura tiksies ar pasaules pirmo raketi Karolīnu Vozņacki no Dānijas.

Jau ziņots, ka Sevastova piektdien "Australiain Open" trešajā kārtā 57 minūšu ilgā cīņā Sevastova ar 6-1, 6-3 pieveica Krievijas tenisisti Vesnu Manasijevu un pirmo reizi karjerā iekļuva "Grand Slam" turnīra astotdalfinālā. Tagad svētdien Sevastovai gaidāma spēle pret Vozņacki.

"Man mērķis bija sākt spēlēt labāk "Grand Slam" turnīros, kuros līdz šim man ne pārāk veicās," teica Sevastova.

Runājot par mērķiem tenisā, Sevastova sacīja, ka cenšas uzlabot savu sniegumu "katru dienu, katru nedēļu katru mēnesi." "Redzēs, kā būs," piebilda liepājniece un atklāja, ka tenisu sakusi spēlēt, jo "pilsētā nav bijis citu, ko darīt".

Sevastova bronhīta dēļ šogad nepiedalījās divos turnīros, tomēr Latvijas tenisiste atzina, ka lietojusi antibiotikas un tagad jau jūtoties labi. Atpūta varētu būt nākusi viņai arī par labu, uzskata pati tenisiste. Pēc Sevastovas teiktā, pirms "Australian Open" viņa nav izjutusi arī nekādu spiedienu un tas bijis, iespējams, tieši šo dēļ slimības.

Par gaidāmo maču ar pasaules ranga līderi Sevastova izteicās diplomātiski, tomēr izteica cerību pacīnīties par uzvaru. Ar Vozņacki Sevastova tikās pirms gada Federāciju kausa spēlē. Toreiz Sevastova zaudēja ar 2-6, 2-6.

"Tas bija smags mačs, bet es nebiju 100% gatava spēlei. Man bija pleca problēmas, un biju arī apslimusi. Tagad būs savādāk. Ar nepacietību gaidu spēli. Nezinu, vai mačs būs vakarā, taču gaidu šo cīņu. Līdz šim "Grand Slam" turnīros no top spēlētājām esmu spēlējusi tikai pret Kuzņecovu. Būs jautri," noslēgumā teica Sevastova.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!