Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova Eštorilas WTA "International" sērijas turnīra pirmās kārtas mačā otrdien ar rezultātu 7-5, 6-7 (5:7), 1-6 zaudēja polietei Uršulai Radvanskai.

Pagājušajā gadā Sevastova triumfēja šajā turnīrā, tiekot pie pirmā WTA titula karjerā. Tāpēc šogad Latvijas tenisistei bija jāaizstāv 280 WTA ranga punkti.

Jau pirmā seta pirmajā geimā Sevastova lauza pretinieces servi, tomēr jau nākamajā geimā Radvanska atspēlējās. Trešais un ceturtais geims bija ilgi, tomēr beigās atkal sekmīgākas bija serves uzņēmējas, tāpēc rezultāts palika līdzīgs - 2-2. Nākamajos četros geimos uzvarēja servētājas, bet tad tenisistes atkal pa reizei uzvarēja pie pretinieces serves.

11.geims atkal bija ilgs, tomēr pie pretinieces serves sekmīgāka beigās bija Sevastova, kura nākamajā geimā izmantoja iespēju noslēgt pirmo setu savā labā ar 7-5. Sets kopā ilga vienu stundu.

Otrā seta pirmajos piecos geimos uzvarēja servētājas, bet sestajā geimā Radvanskai bija trīs breikbumbas, taču Sevastova tās atspēlēja un rezultāts palika līdzīgs - 3-3. Astotajā geimā Latvijas tenisiste nonāca zaudētājas lomā ar 0:30, tomēr prata atspēlēties un sīvā cīņā nosargāja savu servi - 4-4.

Desmitajā geimā Radvanskai atkal radās iespēja lauzt pretinieces servi, tomēr Sevastova spēja atspēlēt divas breikbumbas un rezultāts saglabājās līdzīgs - 5-5. Nākamajā geimā jau Latvijas tenisistei bija trīs breikbumbas, no kurām Radvanska atspēlēja tikai vienu un Sevastova nonāca geima attālumā līdz uzvarai visā cīņā - 6-5. Tomēr jau nākamajā geimā poliete atspēlējās un seta uzvarētājas noskaidrošanai bija nepieciešams taibreiks.

Papildgeima sākumā rezultāts bija līdzīgs 4-4, tomēr turpinājumā Radvanska uzvarēja divās izspēlēs pēc kārtas un ieguva divas setbumbas, no kurām Sevastova atspēlēja tikai vienu, piedzīvojot zaudējumu otrajā setā ar 6-7 (5:7).

Jau trešā seta pirmajā geimā Radvanska lauza pretinieces servi, turklāt neļaujot Sevastovai izcīnīt nevienu punktu. Trešajā geimā polietei izdevās tāds pats sasniegums un Latvijas tenisiste nonāca zaudētājos ar 0-3. Sestajā geimā Sevastovai bija divas breikbumbas, tomēr Radvanska tās smagā cīņā atspēlēja un nonāca geima attālumā līdz uzvarai visā cīņā - 5-1. Jau nākamajā geimā poliete trešo reizi setā lauza Sevastovas servi, kas viņai garantēja panākumu mačā.

Par spēlēšanu pirmajā kārtā Sevastova tika pie viena WTA ranga punkta.

Sevastova šobrīd WTA rangā atrodas 37.vietā un turnīrā bija izlikta ar ceturto numuru, bet pazīstamās Agņeškas Radvanskas jaunākā māsa Uršula rangā pašlaik ieņem 141.vietu.

Iepriekš abas tenisistes savā starpā nebija tikušās.

Otrajā kārtā Radvanska tiksies ar zviedrieti Juhannu Lāšoni, kas pirmajā kārtā ar 6-3, 6-1 uzvarēja speciālo ielūgumu jeb "wild card" saņēmušo mājinieci Magali de Latru.

Turnīrā ar pirmo numuru šogad izlikta krieviete Aļisa Kleibanova, otrais numurs ticis Austrālijas tenisistei Džarmilai Gajdosovai (bijušajai Grotai), bet ar trešo numuru izlikta čehiete Klāra Zakopalova.

Pagājušajā nedēļā Sevastova startēja Štutgartes WTA "Premier" sērijas turnīrā, pirmajā kārtā ar 2-6, 3-6 piekāpjoties spēcīgajai ķīnietei Na Li.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!