Foto: EPA/LETA
Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova trešdien Luksemburgas WTA "International" sērijas turnīra pirmās kārtas mača ar rezultātu 6-3, 6-2 pieveica spēcīgo itālieti Flaviju Penetu, tadējādi pārtraucot četru zaudējumu sēriju.

Kaut Penetai pirmajos divos geimos pie pretinieces serves bija trīs iespējas lauzt pretinieces servi, Sevastova ne tikai uzvarēja šīs iespējas, bet arī otrajā geimā lauza itālietes servi, panākot 3-0.

Turpinājumā vairākos geimos pēc kārtas uzvarēja servētāja, tomēr septītajā geimā, kas bieži tiek saukts par svarīgāko setā, Peneta atspēlējās un pietuvojās Latvijas tenisistei līdz 3-4. Tomēr jau nākamajā geimā Latvijas tenisiste otro reizi lauza pretinieces servi un pēc brīža noslēdza pirmo setu ar uzvaru.
]
Arī otro setu Sevastova iesāka pārliecinošāk un ieguva drošu pārsvaru, kuru noturēja līdz cīņas beigām, izcīnot uzvaru.

Par pirmās kārtas pārvarēšanu Sevastova tikusi pie 30 WTA ranga punktiem.

Pēdējā laikā neveiksmīgi startējošā Sevastova ir zaudējusi vietu pasaules ranga pirmajā simtniekā un šobrīd WTA vienspēļu rangā atrodas tikai 107.vietā, bet Peneta, kas sacensībās bija izlikta ar ceturto numuru, atrodas 18.pozīcijā.

Abas tenisistes iepriekš savā starpā nebija tikušās.

Turnīra otrajā kārtā Sevastova tiksies rumānieti Simonu Halepu, kas pirmajā cīņā ar 6-4, 7-5 pārspēja japānieti Kimiko Dati-Krumu.

Pagājušajā gadā Sevastova labās kājas augšstilba sastiepuma dēļ dalību no Luksemburgas turnīra atsauca vēl pirms sacensību sākuma atsauca, tāpēc šogad viņai WTA ranga punkti nav jāaizstāv.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Sevastova Lincas WTA "International" sērijas turnīrā pirmajā kārtā ar rezultātu 4-6, 6-3, 6-7 (7:9) zaudēja sacensību sestajai raketei Julijai Gergesai no Vācijas.

Tikmēr Peneta Lincā kreisā augšstilba traumas dēļ neizgāja kortā vienspēļu sacensību otrās kārtas mačā, tāpēc iespējams, ka savainojums viņai liedza pilnvērtīgi spēlēt arī šīs nedēļas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!