Foto: EPA/LETA
Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova, kura piektdien iekļuva Austrālijas atklātā tenisa čempionāta astotdaļfinālā, tagad nākamajā kārtā tiksies ar pasaules ranga pirmo numuru, Dānijas sportisti Karolīnu Vozņacki.

Vozņacki piektdien trešās kārtas mačā pusotras stundas ilgā cīņā ar 6-4, 6-3 pieveica slovākieti Dominiku Cibuļkovu, kura bija izlikta ar 29.numuru.

Ja "Australian Open" sacensību kalendāru neizjauks laika apstākļi, tad Sevastova ar Vozņacki spēlēs svētdien. Mačs, visticamāk, notiks centrālajā kortā, kurā cīņas aizvada pasaules ranga līderi.

Sevastova līdz šim vēl nekad nav spēlējusi pret tobrīd pasaules ranga pirmajā vietā esošo tenisisti. Pagājušā gadā Sevastova gan tikās ar trīs kādreizējām pasaules ranga līderēm – Monterejas turnīrā viņa uzvarēja Jeļenu Jankoviču, pēc tam Indianvelsā pieveica arī Anu Ivanoviču, bet Vimbldonas čempionāta pirmajā kārtā zaudēja Žustīnai Eninai.

Tāpat Sevastova līdz šim augstākā līmeņa turnīros nekad vēl nav spēlējusi pret Vozņacki, kura pasaules tenisa ranga tronī nomainīja savainojumu guvušo un šobrīd nespēlējošo Serēnu Viljamsu.

Atgādinām, ka Sevastova piektdien "Australian Open" trešajā kārtā nepilnas stundas laikā ar 6-1, 6-3 pieveica krievieti Vesnu Manasijevu un pirmo reizi karjerā iekļuva "Grand Slam" turnīra astotdaļfinālā.

Pārvarot pirmās trīs kārtas, Sevastova nav zaudējusi nevienā setā. "Australian Open" pirmajā kārtā Sevastova ar 6-4, 7-6 (7:5) pieveica slovēnieti Poļonu Hercogu, bet pēc tam ar 6-4, 6-2 uzvarēja beļģieti Janīnu Vikmeijeri, kura izlikta ar 21.numuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!