Foto: F64
Latvijas labākā vienspēļu tenisiste Anastasija Sevastova otrdien nepārvarēja prestižā Vimbldonas čempionāta pirmo kārtu, divos setos ar 3-6, 6-7 (5:7) piekāpjoties ukrainietei Katerinai Bondarenko.

Sevastova pasaules rangā ieņem 126., bet Bondarenko – 73.vietu.

Pirmajā setā Sevastova izrādīja cienīgu pretestību, lai gan piekāpās ar 3-6. Otrajā setā Sevastova paņēma pretinieces servi un izvirzījās vadībā ar 2-0, taču Ukrainas tenisiste arī lauza Sevastovas servi, izlīdzinot spēles gaitu. Otrajā setā (un kā izrādījās arī mačā) izšķirošā bija „tie break” izspēle. Latvijas tenisistes arī šoreiz ieguva pārsvaru, bija vadībā ar 4-2, taču ukrainiete uzvarēja piecās no nākamajām sešām izspēlēm, tādējādi uzvarot gan setā, gan arī visā mačā.

Atgādinām, ka Sevastova pamatsacensībās iekļuva pēc kvalifikācijas sacensībām. Kvalifikācijas pirmās kārtas mačā Sevastova ar 6-0, 4-6, 6-3 uzvarēja DĀR tenisisti Šanelu Šīpersu, pēc tam ar 6-3, 6-1 uzvarēja Kseniju Palkinu no Kirgīzijas, bet kvalifikācijas trešajā kārtā ar 6-0, 6-1 pieveica Darju Kustovu no Baltkrievijas, iekļūstot pamatsacensībās.

Lai gan Sevastova nepārvarēja pamatturnīra pirmo kārtu, par iekļūšanu pamatsacensībās viņa saņems 65 ieskaites punktus WTA rangā un pēc divām nedēļām atkal uzlabos savu pozīciju, pietuvojoties jau labākajam simtniekam.

Tā bija ceturtā reize, kad Sevastova startēja kādā „Grand Slam” turnīrā, un otrā reize, kad iekļuva pamatsacensībās. 2008.gadā Sevastova nepārvarēja Vimbldonas čempionāta atlases pirmo kārtu, šogad zaudēja pirmajā kārtā kvalifikācijā arī „Australian Open”, bet maijā viņa iekļuva „French Open” pamatsacensībās, kurās arī pēc tam izstājās pirmajā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!