Foto: F64
Federāciju kausa izcīņas Eiropas/Āfrikas zonas otrās grupas turnīra pusfināla otrajā spēlē sestdien Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova ar rezultātu 0-6, 6-1, 6-4 pieveica Gruzijas izlases līderi Annu Tatišvili, nodrošinot uzvaru summā, līdz ar to Latvija nākamgad varēs startēt Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā grupā.
Pirms tam Irina Kuzmina ar rezultātu 6-3, 6-4 pārspēja Gruzijas sportisti Sofiju Šapatavu.

Pēc šīm uzvarām Latvija izvirzījusies vadībā ar 2-0. Cīņā ar Gruziju vēl atlicis aizvadīt dubultspēli. Šīs spēles iznākumam vairs nebūs īpašas nozīmes, tāpēc Latvijas komandu tajā pārstāvēs Līga Dekmeijere un Diāna Marcinkēviča.

Sevastova WTA rangā ieņem 161.vietu, kas ir labākā viņas karjerā, Kuzmina atrodas 348.vietā, savukārt Tatišvili atrodas 163.vietā, bet Šapatova ieņem 253.pozīciju.

Jau ziņots, ka apakšgrupas turnīrā Latvija sākotnēji ar rezultātu 3-0 sagrāva Maroku, bet izšķirošajā mačā par pirmo vietu apakšgrupā ar 2-1 pieveica Portugāli.

Savukārt otrajā apakšgrupā pirmo vietu izcīnīja DĀR tenisistes, izšķirošajā mačā par pirmo vietu ar rezultātu 2-1 pieveica Gruziju.

Par otro ceļazīmi uz Eiropas/Āfrikas zonas pirmo grupu savā starpā cīnās DĀR un Portugāle.

No citām Latvijas komandas dalībniecēm WTA vienspēļu rangā Dekmeijere atrodas 622.vietā, savukārt Marcinkēviča patlaban ieņem 943.pozīciju, kas viņai arī ir augstākā karjerā.

Dubultspēļu rangā Dekmeijere šonedēļ atrodas 66.vietā, kas ir par trijām pozīcijām augstāk nekā viņas līdzšinējā labākā vieta karjerā. Kuzmina ieņem 218.pozīciju, bet Sevastova atrodas 385.vietā, kas arī ir augstākā vieta viņas karjerā. Rekordu sasniegusi arī Marcinkēviča, kura šonedēļ ieņem 761.pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!