Foto: AFP/Scanpix
Latvijas labākā tenisiste Anastasija Sevastova piektdien pārliecinoši uzvarēja Austrālijas atklātā čempionāta trešās kārtas mačā un pirmo reizi karjerā iekļuva "Grand Slam" turnīra astotdaļfinālā.

Trešās kārtas spēlē 57 minūšu ilgā cīņā Sevastova ar 6-1, 6-3 pieveica Krievijas tenisisti Vesnu Manasijevu. Ceturtajā kārtā Sevastova tiksies ar WTA ranga līderi Karolīnu Vozņacki, kura izlikta ar 29.numuru.

Par iekļūšanu "Australian Open" astotdaļfinālā Sevastova ir nopelnījusi 280 ieskaites punktus un pēc turnīra pakāpsies WTA rangā, pirmo reizi karjera iekļūstot starp pasaules 40 labākajām tenisistēm.

1.sets

Sevastova jau pirmjā geimā lauza pretinieces servi, tad arī trešajā geimā paņēma pretinieces servi un pēc brīža jau bija vadībā ar 4-0. Piektajā geimā Sevastovai atkal bija iespēja paņemt pretinieces servi, taču Manasijeva atspēlējās un uzvarēja geimā: 4-1. Sestajā geimā Sevastova nonāca zaudētājos ar 0-30, taču pārliecinoši uzvarēja nākamajās četrās izspēlēs un līdz ar to arī geimā. Savukārt septītajā geimā Sevastova ieguva trīskāršo "breikpunktu", kas bija arī trīskāršais "setpunkts". Un Sevastova izmantoja uzreiz pirmo iespēju, pēc skaistas izspēles gūstot punktu ar sitienu no gaisa. Lai uzvarētu pirmajā setā, Sevastovai bija nepieciešamas 22 minūtes.

2.sets

Otrajā setā pirmajā geimā Sevastova atspēlēja vienu "breikpunktu", bet otrajā geimā, servējot pretiniecei, uzvarēja "sausā" un tad panāca arī 3-0. Krievijas tenisiste gan spēja izrādīt pretestību un septītajā geimā pēc Sevastovas kļūdām lauza Latvijas sportistes servi, pietuvojoties līdz 3-4. Astotajā geimā Sevastova neizmantoja trīskāršo "breikpunktu", pieļaujot vairākas kļūdas. Tomēr tad kļūdījās arī Manasijeva un zaudēja savu servi, bet devītajā geimā Sevastovai veiksmīga bija otrā mačbumba, kurā Manasijeva izsita autā – Latvijas tenisiste uzvarēja 57 minūšu ilgā cīņā un iekļuva astotdaļfinālā!

WTA pasaules rangā Sevastova ieņem 45. vietu, bet Manasijeva atrodas 146. pozīcijā. Līdz šim augstākā līmeņa turnīros tenisistes savā starpā bija tikušās vienu reizi - 2008.gadā Vimbldonas čempionāta kvalifikācijas pirmjā spēlē Sevastova zaudēja ar 2-6, 4-6.

Pārvarot pirmās trīs kārtas, Sevastova nav zaudējusi nevienā setā.
Atgādinām, ka "Australian Open" pirmajā kārtā Sevastova ar 6-4, 7-6 (7:5) pieveica slovēnieti Poļonu Hercogu, bet pēc tam ar 6-4, 6-2 uzvarēja beļģieti Janīnu Vikmeijeri, kura izlikta ar 21.numuru.

Krievijas tenisiste "Australian Open" iekļuva pēc kvalifikācijas pārvarēšanas, bet tomēr tika līdz trešajai kārtai. Lielāko pārsteigumu manasijeva sagādāja otrajā kārtā, ar 3-6, 6-3, 6-0 pieveicot turnīr 15.numuru francūzieti Marionu Bartolī.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!