Foto: AFP/Scanpix
Latvijas vadošā tenisiste Anastasija Sevastova pirmdien zaudēja astoņus geimus pēc kārtas, ASV atklātā čempionāta sieviešu vienspēļu turnīra pirmās kārtas cīņā ar 3-6, 4-6 piekāpjoties krievietei Verai Duševinai.

Šajā mačā Sevastova izvirzījās vadībā ar 3-0, bet pēc tam zaudēja ne tikai nākamos sešus geimus pirmajā setā, bet arī pirmos divus otrajā, nokļūstot zaudētājos ar 3-6, 0-2. Otrajā setā Sevastova vēl spēja atgūt vadību ar 3-2, bet mača izskaņu atkal pārliecinošāk aizvadīja krieviete, izcīnot panākumu.

Par dalību turnīrā Sevastova tika pie pieciem WTA ranga punktiem, bet šonedēļ viņai bija jāaizstāv 100 punkti par pirmās kārtas pārvarēšanu pērn šajās sacensībās. Līdz ar to nākamajā WTA rangā viņa zaudēs gandrīz desmit pozīcijas.

Sevastova WTA vienspēļu rangā pašlaik ieņem 66.vietu, bet Duševina atrodas 72.pozīcijā.

Iepriekš abas tenisistes savā starpā bija tikušās trīs reizes. 2009.gada Seulas WTA "International" sērijas turnīra pamatsacensību otrās kārtas mačā Sevastova zaudēja ar 5-7, 1-6, pērn Dubajas WTA "Premier" sērijas turnīra pirmās kārtas mačā uzvarēja ar rezultātu 6-2, 5-7, 7-5, bet vēlāk Stambulas WTA "International" sērijas turnīra otrās kārtas mačā Sevastova atkal zaudēja ar 3-6, 7-6 (10:8), 2-6.

Duševina ASV atklātā čempionāta otrajā kārtā tiksies ar savu tautieti Mariju Kiriļenko, kura izlikta ar 25.numuru.

Pēc tam, kad šī gada Austrālijas atklātajā čempionātā Sevastova negaidīti aizkļuva līdz ceturtajai kārtai, nākamajos trijos "Grand Slam" turnīros viņa zaudējusi jau pirmajās spēlēs. Savukārt kopumā nu jau 11 reizēs, kad Sevastova startējusi "Grand Slam" sacensību pamatturnīrā, viņa pirmo kārtu pārvarējusi tikai trīs reizes.

Kā ziņots, aizvadītajā nedēļā Sevastova piedalījās Dalasas WTA "International" sērijas turnīrā, kur ceturtdaļfināla cīņā ar rezultātu 3-6, 4-6 piekāpās rumānietei Irinai Begu.

Sevastova pārī ar ķīnieti Džanu Šuai startēs arī sieviešu dubultspēļu turnīrā un pirmajā kārtā spēkosies ar spānietēm Lauru Pousu Tio un Karlu Suaresu Navarro.

Otrdien dalību vīriešu vienspēļu turnīrā uzsāks Ernests Gulbis, kurš pirmajā kārtā spēkosies ar krievu Mihailu Južniju.

Vēl no Latvijas tenisistēm sieviešu dubultspēļu sacensībās startēs arī Līga Dekmeijere, kura pārī ar kādreizējo WTA vienspēļu ranga līderi Jeļenu Jankoviču no Serbijas pirmajā mačā tiksies ar taivānieti Čidzjuņu Čuanu un Olgu Govorcovu no Baltkrievijas, kuras izliktas ar 13.numuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!