Foto: AFP/Scanpix
Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova trešdien iekļuva Austrālijas atklātā tenisa čempionāta trešajā kārtā, otrās kārtas spēlē ar 6-4, 6-2 pieveicot beļģieti Janīnu Vikmaijeri, kura bija izlikta ar 21.numuru.


1.sets

1.geims. 0-1. Sevastova labi spēlē no gala līnijas, tomēr Vikmaijere savu servi uzvar.
2.geims. 1-1. Sevastova divreiz iziet pie tīkla un abas reizes izspēli zaudē. Taču ar labu servi un "eisu" panāk 40-30, bet tad uzvara arī geimā ar skaistu izspēli.
3.geims.1-2. Vikmaijere droši servēja, Sevastova netika galā ar beļģietes servēm, un 0-40. Vikmaijere gan pieļāva arī dubultkļūdu, tad Sevastova labi uzņēma servi, taču nākamajā izspēlē beļģiete uzvarēja, uzvarot arī geimā.
4.geims. 2-2. Sevastova savu servi diezgan pārliecinoši uzvar, Latvijas tenisiste arī spēlē daudzveidīgi – gan no gala līnijas, gan izgājienos,
5.geims.3-2. Sevastova drošāk spēlē un panāk 40-40. Pēc Vikmaijeres dubultkļūdas Sevastova iegūst "breikpunktu", taču to neizdodas realizēt. Vikmaijere tad kļūdās izspēlē un ;soreiz Sevastova izmanto iespēju, laužot pretinieces servi.
6.geims. 4-2. Pēc zaudētā geima Vikmaijere diezgan agresīvi uzsāka nākamo geimu un panāca 15-30. Sevastova nākamajās divās izspēlēs uzvarēja, bet Vikmaijere izlīdzināja rezultātu 40-40. Izdzenājot pretinieci pa stūriem, Sevastova iegūst "vairāk" un tad arī uzvarēja geimā. 4-2 Latvijas tenisistes labā!
7.geims. 4-3. Vikmaijere parāda savas serves priekšrocības – Sevastova netiek galā un 40-0. Sevastova gan ar divām skaistām izspēlēm divus punktus atgūst, taču Vikmaijere uzvar geimā.
8.geims. 4-4. Sevastova izspēlēs daudz pārliecinošāk darbojas un, galvenais, daudzveidīgāk. Sevastova ātri panāk 40-15, bet Vikmaijere pamanās divreiz pa līniju iesist un izlīdzina rezultātu 40-40. Tad vel viena teicama izspēle Vikmaijeres izpildījumā un beļģiete ieguva pirmo "breikpunktu". Un Sevastova izgājienā pie tikla pieļauj kļūdu, izsitot autā. 4-4.
9.geims. 5-4. Sevastova pēc zaudēta geima nesalūza un ieguva dubulto "breikpunktu". Un Sevastovai izdodas atgūt vadību spēlē 5-4.
10.geims. 6-4. Sevastova nedaudz ar veiksmes palīdzību uzvar pirmajās trijās izspēlēs, Vikmaijere tad izsit autā un Sevastova uzvarēja pirmajā setā ar 6-4!!!

2.sets

1.geims. 0-1. Vikmaijere joprojām diezgan nestabili spēlē – viņai neizdodas serves un arī izspēlēs Sevastova diktē noteikumus. Tomēr beļģietei izdodas uzvarēt pirmo geimu...
2.geims. 1-1. Neliels kritums Sevastovas spēlē, taču labi, ka Vikmaijere arī nespēlē diez ko spīdoši. Sevastova ieguva "vairāk", bet pēc Vikmaijeres sitiena bumbiņa pārlec pāri Sevastovas pusē.... Pēc brīža, kad Sevastovai atkal bija "vairāk", Vikmaijere trāpīja pa līniju. Tad vēl vairākas reizes tenisistēm bija "vienādi", bet tad Sevastovai pēc gandrīz 15 minūtēm izdodas geimu uzvarēt.
3.geims. 2-1. Lai gan Vikmaijere izmanto savas serves priekšrocības, Sevastovai ar divām izspēlēm izdodas panākt "breikpunktu". Garā un nogurdinošā izspēlē Vikmaijere tomēr uzvar, taču tad pēc vairākām izspēlēm Sevastova iegūst "vairāk" un tad pēc Vikmaijeres kļūdas Latvijas tenisiste arī lauž pretinieces servi!
4.geims. 3-1. Sevastova joprojām labi darbojas izspēlēs, taču tad Vikmaijerei atkal bumbiņa pārveļas pāri tīklam un Latvijas tenisiste pieļauj kļūdu vieglā situācijā, ļaujot pretiniecei iegūt "breikpunktu". Sevastova atspēlē, iegūst "vairāk", taču Vikmaijere atkal atspēlējas un iegūst "breikpunktu". Sevastova atkal atspēlē un grūtā cīņā uzvar geimā.
5.geims. 3-2. Vikmaijere diezgan pārliecinoši uzvarēja savas serves geimu, Sevastova uzvarēja tikai vienā izspēlē. Sevastova paprasīja medicīnisko palīdzību, iedzēra kādu tabletīti... Cerams, ka nekas nopietns.
6.geims. 4-2. Pēc zaudētas pirmās izspēles Sevastova uzvar trīs izspēlēs. Vikmaijere gan vienu punktu vēl atguva, bet Sevastova bez grūtībām noslēdza geimu savā labā.
7.geims. 5-2. Sevastova ar savām izspēlēm joprojām sagādā problēmas Vikmaijerei un Latvijas tenisistei atkal bija iespēja lauzt pretinieces servi, tomēr pati Sevastova kļūdījās un iesita tīklā bumbiņu. Tad Vikmaijere kārtējo reizi kļūdās, dodot Sevastovai iespēju. Bet Latvijas tenisiste, līdzīgi kā iepriekš, iesit tīklā....Taču Sevastova uzvarēja divās izspēlēs un vēlreiz lauza pretinieces servi, panākot jau 5-2!!!
8.geims. 6-2. Sevastova ar "eisu" un labām izspēlēm iegūst trīskāršo mačbumbu. Vienu Vikmaijere atspēlē, bet otrajā beļģiete izsit autā un Sevastova uzvar mačā!!!

WTA pasaules rangā Sevastova ieņem 45.vietu, bet Vikmaijere – 24.vietu. Ausgtākā līmeņa turnīros tenisistes savā starpā līdz šim bija tikušās vienu reizi – 2009.gadā Birmingemas turnīrā Sevastova zaudēja ar 4-6, 3-6.

Sevastova otro reizi spēlē "Australian Open" pamatsacensībās. Pagājušajā gadā Sevastova izstājās jau pirmajā kārtā. Vikmaijere trešo reizi spēlē Melburnas kortos – 2009.gadā vina zaudēja pirmajā spēlē, bet pagājušajā gadā tika līdz astotdaļfinālam.

Trešajā kārtā Sevastova tiksies ar Krievijas tenisisti Vesnu Manasijevu, kura ar 3-6, 6-3, 6-0 pieveica turnīra 15.numuru francūzieti Merionu Bartolī.

Manasijeva pasaules rangā ieņem vien 146.vietu un "Australian Open" iekļuva pēc kvalifikācijas pārvarēšanas, bet tagad tikusi jau līdz trešajai kārtai. Līdz šim augstākā līmeņa mačos Sevastova ar krievieti ir tikusies vienu reizi - 2008.gadā Vimbldonas čempionāta kvalifikācijas izšķirošajā spēlē Sevastova zaudēja ar 2-6, 4-6.

Par iekļūšanu "Australian Open" trešajā kārtā Sevastova jau ir nopelnījusi 54 500 ASV dolārus un 160 ieskaites punktus, tādējādi pēc šī turnīra Latvijas tenisiste pakāpsies pasaules rangā un pietuvosies labako četrdesmitniekam.

Atgādinām, ka pirmajā kārtā Sevastova ar 6-4, 7-6 (7:5) pieveica slovēnieti Poloņu Hercogu, pirmo reizi karjerā iekļūstot "Australian Open" otrajā kārtā. Tikmēr Vikmaijere pirmajā kārtā ar 6-3, 2-6, 6-4 uzvarēja austrālieti Džarmilu Grotu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!