Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas labākā tenisiste Anastasija Sevastova pirmdien pirmo reizi karjerā pārvarēja Austrālijas atklātā tenisa čempionāta pamatsacensību pirmo kārtu un iekļuva otrajā kārtā.

Divu setu ilgā cīņā Sevastova ar 6-4, 7-6 (7:5) pieveica slovēnieti Poloņu Hercogu.

Sevastova labi iesāka maču un trešajā geimā izmantoja otro breikbumbu, laužot pretinieces servi, bet sestajā geimā Hercoga atspēlējās un izlīdzināja rezultātu 3-3. Tomēr Sevastova uzreiz atbildēja ar vēl vienu "breiku", panākot 4-3. Nākamajos geimos tenisistes savas serves uzvarēja diezgan droši un Sevastova tādējādi bija pārāka pirmajā setā ar 6-4.

Otrais sets ritēja gandrīz divreiz ilgāk nekā pirmais – stundu un 20 minūtes. Latvijas tenisiste pirmajos trijos geimos divreiz lauza pretinieces servi un panāca šķietami drošo pārsvaru 3-0. Bet tad Sevastovas spēlē sekoja lūzums, Hercoga uzvarēja divus geimus, tad vienā pārāka bija Sevastova, taču tad atkal slovēniete lauza Sevstovas servi un izvirzījās pat vadībā ar 5-4. Sevastova spēja saņemties, iniciatīvu pilnībā neatdeva un otra seta liktenis izšķīrās "tie break" izspēlē. 13.geima sākums nebija Sevastovai labvēlīgs, jo Hercoga uzvarēja vienu Sevastovas servi un izvirzījās vadībā ar 3-1. Tomēr Sevastova atspēlējās, tad ar vienīgo "eisu" spēlē panāca 6-5 un uzvarēja nākamajā izspēlē, noslēdzot maču savā labā.

WTA pasaules rangā Sevastova ieņem 45.vietu, bet Hercoga atrodas 46.vietā.

Augtākā līmeņa turnīros tenisistes savā starpā līdz šim bija tikušās vienu reizi – 2009.gadā Itālijā, Kuneo turnīrā Sevastova zaudēja ar 4-6, 3-6.

Sevastova otro reizi spēlēs "Australian Open" pamatturnīrā. Pagājušajā gadā viņa zaudēja jau pirmajā kārtā. Arī Slovēnijas tenisiste pamatturnīrā debitēja pērn, kad tika līdz otrajai kārtai.

Sevastova tagad otrajā kārtā tiksies ar Janīnu Vikmaijeri (izlikta ar 21. numuru), kura ar 6-3, 2-6, 6-4 pieveica austrālieti Džarmilu Grotu. Savukārt trešajā kārtā šajā izlozes zarā kā spēcīgākā ir francūziete Mariona Bartoli.

"Australian Open" Sevastova spēlēs arī dubultspēlēs, kur pārī ar austrieti Sibillu Bammeri tiksies ar čehietēm Andrea Hlavačkovu un Lusiju Hradečku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!