Foto: EPA/LETA
Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pirmdien turpināja savu neveiksmju sēriju, piedzīvojot zaudējumu arī Īstbornas turnīra pirmajā kārtā.

Īstbornas turnīra pirmajā kārtā Sevastova nepilnu divu stundu ilgā cīņā ar 7-5, 1-6, 3-6 piekāpās čehietei Petrai Kvitovai.

Sevastovai tas bija jau sestais zaudējums vienspēlēs pēc kārtas. Latvijas tenisiste nav uzvarējusi kopš marta sākuma, kad ar grūtībām pātrvarēja pirmo kārtu Indianvelsas turnīrā.

Pirmajā setā tenisistes pa divām reizēm paņēma pretinieces serves, bet seta izskaņā veiksmīgāka bija Sevastova – Latvijas tenisiste trešo reizi lauza pretinieces servi un tad nosargāja savu servi, svinot uzvaru ar 7-5.

Otrajā setā Sevastova nespēja izrādīt kādu pretestību. Pēc zaudēta pirmā geima Sevastova gan lauza pretinieces servi un izlīdzināja rezultātu 1-1, taču nākamajos piecos geimos uzvarēja čehiete, uzvarot setā ar 6-1.

Trešajā setā sākumā Sevastova zaudēja savu servi, bet jau nākamajā geimā atspēlējās un izlīdzināja rezultātu 1-1. Tomēr piektajā geimā Sevastova vēlreiz zaudēja savu servi un vēlāk nonāca zaudētājos 2-4. Trešā seta izskaņā Sevastova atspēlēja pāris mačbumbas, taču Kvitova lauza vēlreiz Latvijas tenisistes servi un uzvarēja līdz ar to visā spēlē.

WTA pasaules rangā Kvitova ieņem astoto vietu un turnīrā izlikta ar piekto numuru, bet Sevastova pasaules rangā ieņem 54.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!